Konuşmasında; Türkiye’yi, siyasetiyle, diplomasisiyle, üretimiyle, ihracatıyla, teknolojisiyle, savunma sanayiyle güçlendirdikçe kendilerine karşı kurulan tuzakların çapının da büyüdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna Savaşı gibi krizlerin etkisiyle kendi canlarının dertlerine düşmeselerdi daha neler yaparlardı Allah bilir” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NA KİLİTLENMİŞ BU ÜLKENİN ÖNÜNÜ KESMEK ÖYLE KOLAY DEĞİL”

Bu hadiselerin ülkeye olumsuz yansımalarını en alt düzeyde tutmak için çok çalıştıklarını ve en büyük başarılarının; ne yaşanırsa yaşansın Türkiye’yi demokrasi ve kalkınma rotasında tutmak olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de, milletimizi yılgınlığa sürükleyerek, küresel ve yerel dinamikleri aleyhimize kışkırtarak ülkemizi yeniden darbe iklimine sokma hevesiyle yanıp tutuşanlar olduğunu biliyoruz. Ama artık işleri daha zor. Çünkü Türkiye, eski Türkiye değil” değerlendirmesinde bulundu.

Milletiyle, altyapısıyla, siyasetiyle, ordusuyla, bölgesel ve küresel dengelerdeki stratejik konumuyla artık bambaşka bir devlet olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Türkiye Yüzyılı’na kilitlenmiş bu ülkenin önünü kesmek, ayaklarına pranga vurmak, diz çöktürmek, istikamet belirlemek öyle kolay değil.  Sağda solda kendi kendilerine gelin güvey olanlar varsa buradan, millî iradenin şehri Aydın’dan, hepsini de ikaz ediyorum.  Hayalinizde 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi bir darbe veya cunta girişimi varsa karşılaşacakları gerçek, en hafif benzetmesiyle 15 Temmuz olacaktır. Artık bu milletin, kendi iradesini hiçe sayanlara tahammülü kalmamıştır. Bu millet bir daha rahmetli Menderes’in ardından yaptığı gibi gözyaşı dökmeyecektir. Bu millet bir daha rahmetli Özal’a edilen eziyetlerin tekrarlanmasına rıza göstermeyecektir. Bu millet bir daha merhum Erbakan’a ve merhum Türkeş’e yapılan hoyratlıkların tekrar sahnelenmesine eyvallah etmeyecektir.  Bu millet bir daha, geçtiğimiz 21 yılda yaşadığımız türden hiçbir sinsi girişimin tekerrürüne izin vermeyecektir.”

“TÜRKİYE’Yİ TEHDİTLERE DİRENEREK, İMKÂNLARI DEĞERLENDİREREK BÜYÜTMEYİ TAAHHÜT EDİYORUZ”

Bugün de çözülmesi gereken sıkıntılar olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunları ülkemizi, millî irade hırsızlarının, demokrasi hazımsızlarının, kalkınma düşmanlarının eline teslim ederek değil; daha çok mücadele vererek, daha çok alın teri dökerek çözeceğiz” dedi.

“Her kim gelir de size vizyonsuz, programsız, projesiz vaatlerde bulunursa, emin olun, söylediklerini zaten yapamayacağı gibi, sizi elinizdekilerden de edecektir” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Türkiye’yi lafla değil; çalışarak, üreterek, alın teri dökerek, tehditlere direnerek, imkânları değerlendirerek büyütmeyi taahhüt ediyoruz” dedi.