Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında bugüne kadar girdikleri tüm seçimlerde Afyonkarahisar’ın güçlü ve sarsılmaz desteğini hep yanlarında hissettiklerini dile getirerek, “Önümüze çıkartılan engelleri sizlerle birlikte aştık. Demokrasimizi vesayetçilere karşı birlikte koruduk. Emperyalistlerin oyunlarını sizlerle birlikte bozduk. Terör örgütlerinin başını sizlerle birlikte ezdik. Türkiye Yüzyılı’nın temellerini yine sizlerle birlikte attık” açıklamasında bulundu.

“Cumhuriyetimizin ilk yılı kuruluş ve sonrasında yaşadığımız sancıların asrıydı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 21 yılda ülkeye kazandırdıkları demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla, bu ilk asrın eksiklerini önemli ölçüde telafi ettiklerini belirtti.

“TÜRKİYE YÜZYILI ŞEHİRLERİMİZİ, YENİ NESİL DİJİTAL TEKNOLOJİLERE UYGUN ALTYAPILARLA YÖNETECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz Cumhuriyetimizin ikinci asrı ise sadece yükselişin değil, ülkemizi ve milletimizi zirvede hak ettiği yere çıkarmanın asrı olacaktır. İstiyoruz ki, Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü şehirlerimizdeki belediyecilik hizmetlerini de kapsayacak şekilde gerçekleştirelim.”

Bunun için vatandaşların karşısına, adına gerçek belediyecilik dedikleri bir programla çıktıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu program öncelikle afetlere dayanıklı, dirençli, sağlam yerleşim yerleri inşa etmek üzerine kuruludur. Türkiye Yüzyılı şehirlerimizi, yeni nesil dijital teknolojilere uygun altyapılarla yöneteceğiz” dedi