Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide Türkiye'nin yeni döneme geçmesine ilişkin açıklamalarının ardından iş dünyasıyla bir araya geldi. İş dünyasının sorunlarını dinlemek üzere Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyetini kabul eden Başkan Erdoğan, kabulü Vahdettin Köşkü'nde gerçekleştirdi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da görüşmeye katıldı. Başkan Erdoğan, TİM heyetinin sunduğu yeni ihracat seferberliği haritasını inceledi.

ERDOĞAN: SALGINI GELİŞMİŞ ÜLKELERDEN İYİ YÖNETTİK

Başkan Erdoğan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (kovid-19) salgınıyla ilgili olarak; salgın sürecini, gelişmiş ülkelerden daha iyi yönettiklerini beyan ederek, Türkiye'de ihracat, istihdam, üretim ve büyüme odaklı bir anlaşıyla ekonominin güçlendirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Salgın sebebiyle ortaya çıkan sıkıntılara yönelik atılan askeri ve siyasi adımların ortaya çıkardığı rahatsızlıkların, daha dikkatli ve kararlı politikalar izleme zorunluluğuna zemin hazırladığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin siyasi, küresel ve ekonomik güç dengelerine 100 yılda bir görülecek bir değişim yaşattığına dikkat çekti.

TÜRKİYE HER TÜRLÜ İMKAN VE ALTYAPIYA SAHİPTİR

Türkiye'nin yeni siyasi, küresel ve ekonomik düzendeki etki alanını ve gücünü büyütmek için gereken her türlü imkana, fırsata ve altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, son 18 yılda ülkeyi kalkınma ve demokrasi temelli bir politikalarla geliştirdiklerini anlattı. Önümüzdeki fırsatları değerlendirmek adına da yine aynı yolu kullanacaklarını açıklayan Erdoğan, ekonomiyi büyütecek, hukuku güçlendirecek, yatırımları canlandıracak ve istihdamı arttıracak adımlar atılacağını vurguladı. 

TÜRKİYE YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRECEK

Başkan Erdoğan ayrıca, uluslarası ve yerli yatırımcıların önünde bulunan engelleri kaldırdıklarına dikkat çekerek, eksikleri tamamlayıp beklentileri tespit etmelerinin sonucunda yanlışları düzeltip yeni dönemin ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek bir takım uygulamaları ve düzenlemeleri hayata geçireceklerini, bu sayede ülkeyi bir yükseliş trendine sokacaklarını söyledi.