Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantı ile Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılışı Töreni'ne katılım gösterdi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan kritik açıklamalara değindi. Erdoğan, yapılan projenin önemine dikkat çekerken, yatırımları eleştiren muhalefet partisine de sert çıkıştı.

Avrupa, ABDÇin ve Rusya ile bölge ülkeleri arasındaki soruların hiçbirine çözülemeyecek sorunlar olmadığının altını çizen Erdoğan, konuşmaya ve görüşmeye her zaman açık olduklarını dile getirdi. Erdoğan ayrıca enflasyon, faiz, kur ile alakalı çarpıcı ifadeler kullanarak millet için reformlar yapılacağını söyledi.

GEÇMİŞTEKİ AK PARTİLİ BELEDİYELER SAYESİNDE BU NOKTAYA GELDİK

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları özetle şu şekilde:

Bu proje vasıtasıyla başkent Ankara'ya yeni bir nefes borusu açılacak. Ankara tüm önemli karayolu ağlarının kavşak noktasına açılan bir şehirdir. Çevresi gecekondularla dolu olan Ankara'ya gerçek bir başkent görünümü kazandırmak adına çok çalıştık. Geçmişteki AK Partili belediye başkanlarının gayretleri sayesinde bu noktaya geldik. Belediye başkanlığında şu an farklı bir konumda olsak bile merkezi yönetim olarak aynı şekilde devam edeceğiz. Ankara-İstanbul-Konya hızlı tren hatları, Ankara-Niğde Otoyolu ve halihazırda inşaata devam eden Ankara-İzmir hızlı tren hattı bu yatırımlar arasında yer almaktadır.

'İSTEDİKLERİ KADAR BAĞIRSINLAR, DURMAYACAĞIZ'

Bu projelere nasıl karşı çıktıklarını halen hatırlıyoruz. Halkçılık adına vandallık peşinde koşan kimselere rağmen başkent Ankara'yı da geliştirdik. İstedikleri kadar bağırsınlar. Mücadelemizi zafere taşıyana kadar durmayacağız.

Milletimiz geçmişlerin devede bugünlerin de Türkiye hayrına yaptıkları bir başarısı olmayanları gayet iyi tanıyor. Kendi içlerindeki hırsızlıklara, taciz ve tecavüzlere göz yumanların ipliğini pazara çıkaracağız. Bu kokuşmuşluğun milletimizden kaçırılmasına İzin vermeyeceğiz.

YATIRIM YAPTIK, 'NE GEREK VAR' DEDİLER

Bizler Türkiye'yi ulaşım, enerji ve sağlık gibi alanlarda projelerle kaplarken birileri, 'Bunca yatırıma ne gerek var?' diye soruyordu. İstanbul'da yeni havalimanı inşa ettiğimiz zaman, zeminden kuş göçü güzergahına kadar her türlü yalanla ortalığı germeye çalışıyorlardı. Şimdi açıp baktığınız zaman yeni havalimanının değil eski havalimanının kuşların göç haritası güzergahında bulunduğunu görürsünüz. YSS inşaatına mani olmak için 40 takla attılar. Mahkeme kararını yanlış bir şekilde yorumlayarak, 'Bu proje 4 kuleden ibaret' diye zil takıp oynadıkları zamanları unutmadık.

Doğal gaz rezervine bile sevinmeyecek kadar acizler

Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gaz rezervine bile sevinmeyecek kadar sefil bir zihniyetten bahsediyoruz. 2 yıl sonra altın madenlerini çıkarttığımızı görecekler. İnsanımızın azminden ve Türkiye'nin büyüklüğünden bir haber olan bu anlayışa rağmen ülkemiz 2023 hedeflerine ulaşacaktır.

Bütün yatırımları ve projeleri hedeflere göre yapıyoruz

Milletimizle beraber her türlü engeli aşıp her zorluğun üstesinden geldik ve her sınamadan alnımız ak bir şekilde çıktık. Artık ok yaydan çıktı ve hedefine doğru ilerliyor. Biz de bütün yatırımlarımızı, hesaplarımız ve projelerimizi bu doğrultuda yapıyoruz.

Ekonomi alanındaki yapısal reformlar daha hızlı ilerleyecek

Ekonomi alanındaki saldırılardan en kısa zamanda kurtulmayı ümit ediyoruz. Yapısal reformları daha hızlı ilerleterek faiz-kur-enflasyon şer üçgenini kırıp istihdam ve üretim temelli bir sistem kurmak için hazırız. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için neyi nasıl yapmamız gerekiyorsa o şekilde yapacağız.


Haber düzenleme: Ecem Köksal