Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından düzenlenen zirveye videolu bir mesaj yollayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcılara seslendi.

"Uluslararası Yatırım Zirvesi" başlıklı zirveye videolu mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

TÜRKİYE GİBİ ÜLKELER SALGININ YIKICI ETKİLERİNİ DAHA KOLAY YÖNETİYOR

Türkiye gibi sosyal güvenlik sistemi sağlam, sağlık altyapısı güçlü olan ülkelerin koronavirüs salgınının yıkıcı etkilerinden etkilerini çok daha kolay bir şekilde yönettiğini görebiliyoruz. Bir yandan yeni hastaneler vasıtasıyla sağlık sistemimizi takip ediyor, diğer yandan ise ekonomik istikrar kalkanı ile sosyal koruma kalkanı paketleri sayesinde esnafın, girişimcinin ve dezavantajlı kesimlerin yanında yer alıyoruz. Milletimizin sağlığından en ufak bir taviz vermiyor, ülkemize faturası ağır olarak kesilecek hesapsız adımlardan uzak kalıyoruz.

SALGINDA PEK ÇOK ÜLKE EKONOMİK ANLAMDA DURGUNLUK YAŞIYOR

Koronavirüs salgınında birçok ülke ekonomik anlamda durgunluk yaşarken hamdolsun, Türk ekonomisi toparlanma sürecini Başarılı bir şekilde yürütüyoR. Yılın 3. çeyreğinde elde edilen güçlü büyüme oranını, Türkiye'nin bu süreçteki başarısının bir kanıtı olarak nitelendiriyoruz.

Türkiye fırsatları değerlendirmek konusunda en avantajlı ülkelerden

Dünyadaki bütün dengeleri bozan bu salgın, Türkiye gibi üretim kapasitesi yüksek olan ülkelerin önünde yeni fırsat pencereleri açtı. Güçlü altyapısı, coğrafi konumu ile şoklara karşı kazandığı direnç  sayesinde Türkiye, söz konusu fırsatları değerlendirmek konusunda en avantajlı ülkeler arasında yer almaktadır.

BÜTÜN KAZANIMLAR, HUKUK VE DEMOKRASİDE ATILAN ADIMLAR SAYESİNDE

Son 18 yılda, ticaret, ekonomi ve yatırım alanlarında elde edilen bütün kazanımlar hukuk ve demokraside atılan adımlar sayesindedir. Bizim başarımızın sırrı, kalkınma ve büyümeyi demokrasi ile desteklemeyi, siyasi güveni hukuk devletini güçlendirerek yapmaktır. Bize karşı olan onca saldırıya rağmen daha güçlü, daha demokratik bir Türkiye hayalinden hiçbir koşulda vazgeçmedik. İşin içine sivil toplumu kattık.

TÜRKİYE, 18 YIL ÖNCESİNE KIYASLA HAYAL BİLE EDİLEMEYECEK BİR KONUMDA

Sonuç olarak Türkiye'yi, Cumhuriyet tarihindeki en büyük kalkınma ve demokrasi hamlesi ile tanıştırdık. Bugün elini kendi vicdanı üstüne koyan her insan, Türkiye'nin 18 yıl öncesine kıyasla hayal bile edilemeyecek bir konumda bulunduğunu görebiliyor. Tabii ki bulunduğumuz konumu yeterli bulmuyor, mücadelemizi devam ettiriyoruz.

GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN 83 MİLYONUN BİR OLMASI ŞARTTIR

Bu doğrultuda Türkiye'de demokrasi hukuk ve ekonomi alanlarında yeni bir reform seferberliği başlattık. En kapsamlı mutabakatla hiç kimseyi dışlamadan bu süreci yönetilmesini arzu ederim. Türkiye'nin güçlenmesi ve büyümesi için, sözü yapıcı ve fikri eleştiri sahibi olan herkese kapımız açık. Türkiye 2023 hedeflerine yalnızca 83 milyonun tek yürek olup destek vermesi sayesinde ulaşabilir. Güçlü bir ekonomi için 83 milyonun birlik ve beraberlik içinde olup, geleceğe doğru yürümesi şarttır.

TÜRKİYE'Yİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Türkiye'yi uluslararası ve yerli yatırımcılar nezdinde güveni yüksek, riski az, kazancı tatminkar olan bir cazibe merkezi haline getirmekte olan kararlılığımız bakidir. Vurgulayarak ifade ederim ki; 18 yılda uluslararası alandaki müteşebbisleri, hiçbir koşulda 'yabancı yatırımcı' olarak görmedik ve görmüyoruz. Kendi vatandaşlarımıza ne imkan sunuyorsak, Türkiye'nin yatırım ortamına inanıp güvenen bütün girişimcilere aynısını sağlıyoruz.

GELİN VE TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİN FARKINA VARIN

Dünyanın dört bir yanında bulunan yatırımcılara sesleniyorum: Gelin ve Türk misafirperverliğinin farkına varın çağrısında bulunuyorum. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve ilgili bakanlıkların sizler için gerekli her türlü desteği sunmak üzere hazır beklediğini bilmenizi istiyorum.