15 Aralık 2020 tarihinde Voleybol Erkekler CEV Kupası son 16 turu maçı için İspanya'nın Las Palmas kentine giden  Galatasaray HDI Sigorta Başantrenörü Nedim Özbey, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. 

Bu doğrultuda talimat veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nedim Özbey'in İspanya'dan Türkiye'ye getirilmesini istemişti. Sağlık Bakanlığı'nın, bünyesinde bulunan ambulans uçak İspanya'daki Nedim Özbey'i alarak Türkiye'ye getirdi.

İspanya'nın Kanarya Adaları'nda yer alan Las Palmas şehrinden getirilen Nedim Özbey, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ambulans vasıtasıyla alındıktan sonra Üsküdar'da yer alan özel bir hastaneye sevk edildi.

ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA AMBULANS UÇAK GÖNDERİLDİ

Aynı anda A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın da başantrenörü olarak görev yapan 65 yaşındaki Nedim Özbey, 16 Aralık 2020 akşamında rahatsızlık geçirerek hastaneye sevk edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Nedim Özbey'in sağlık durumunun tarifeli bir uçağa binmesine uygun olmamasından ötürü risk almamak adına Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan bir ambulans uçağını göndererek Özbey'in Türkiye'ye getirilmesini istedi.