Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tamamlanan Sarıkamış-Karakurt-Horasan bölünmüş yol çalışması projesini bugün bizzat hizmete açacak.

Kars ve Erzurum illeri arasında yer alan 'Sarıkamış-Karakurt-Horasan' bölünmüş yolu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla yolu ile katılım göstereceği açılış töreni ile vatandaşların hizmetine açılacak.

MEVCUT YOL KARAKURT BARAJI ALTINDA KALDI

AK Parti MKYK Üyesi, Eski Ulaştırma Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, mevcut yolun Karakurt Barajı'nın altında kalması sebebiyle yeni yol yapıldığını söyledi.

Arslan, Karaurgan'ın temin ettiği verilen trafikten ötürü oluşan sıkıntılardan yapılan yeni yol sebebiyle kurtulduklarını açıkladı. 

Açılış töreni bugün gerçekleştirilecek

Kars ve Sarıkamış Kayak Merkez'ine gelmek isteyen vatandaşların ulaşımını daha kolay hale getirecek olan yolun 15 gün evvel kullanıma açıldığını söyleyen Arslan, 5 Aralık 2020 Cumartesi (bugün) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videokonferans yoluyla katılacağı törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılacağını söyledi.

Arslan, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür edip, yeni yol üzerinde kazasız yolculuklar yapılmasını temennisinde bulundu.