Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cuma namazından çıktıktan sonra basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Basın mensupları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yapılan, "Recep Tayyip Erdoğan'ın özü sözü birdir, o sözünde duran bir adamdır." sözlerinin hatırlatılmasından sonra kendi yorumunda bulundu.

ERDOĞAN: BEN DE PUTİN HAKKINDA AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜYORUM

Erdoğan, Putin hakkında olumlu yönde konuşarak, kendisinin de aynı düşünceler içinde olduğunu belirtti. Erdoğan, Putin ile tanıştığından beri kendisi hakkında aynı şeyleri düşündüğünün altını çizdi. Putin'e 'özü sözü bir' diyen Erdoğan, Rusya ile olan ilişkilerin aynı şekilde devam etmesi temennisinde olduğunu vurguladı.

'MÜNASEBETLERİMİZİN DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM'

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Putin tarafından kullanılan ifadeler, aynen kendisini ifade etmektedir. Kendisiyle tanıştığımdan beri ben de onu aynen bu şekilde tanıdım. Verdiği sözde duran, özü sözü bir, ikili ilişkilerimizde gerçekten neredeyse hiçbir devletle bu tür münasebetleri güçlü bir şekilde götürebildiğimiz ülkeler çok nadirdir. Şimdiye kadar sürdürdüğümüz bu münasebetlerin ileride de aynı şekilde devam etmesini temenni ediyorum. Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret hacmine bakıldığı zaman hedeflerimize de aynı kararlılığı sergileyerek yürüyoruz.