Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelensky arasında İstanbul’da görüşme gerçekleştirilmesine ilişkin teklifine değindi.

Peskov, "Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekten de müzakerelerin birkaç turunun düzenlenmesinde büyük rol oynadı. Cumhurbaşkanı, bu isteğini dile getirmeye devam ediyor. Ancak Ukrayna tarafı ilgi alanımızdan kayboldu ve özel askeri operasyonumuz da devam ediyor" dedi.

'ULUSAL PARA BİRİMLERİNİN PAYINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Başkanı Putin’in görüşmesinde doğal gaz ödemesinin kısmi olarak Rus rublesi olarak yapılması ve ticarette ülkelerin kendi para birimlerini kullanmasına yönelik varılan uzlaşıya değinen Peskov, "Ulusal para birimlerinin payını arttırmaya devam edeceğiz. Ulusal para birimlerinin kullanımının arttırılmasındaki amaç doları aşağıya çekmek değil" şeklinde konuştu.

Soçi’deki görüşmede alınan güvenlik önlemlerinin fazlalığı ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Peskov, "Bu önlemler her zaman alınıyor. Koronavirüs salgını dönemlerinde bu gibi önlemler daha da arttı" dedi.