Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'DİK DURACAĞIZ, DİKLEŞMEYECEĞİZ!'

Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil aslında bir dönüm noktasıdır.

'TÜRK MİLLETİ MESAJINI VERMİŞTİR'

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilerine ulaştırmıştır.

Bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir. Milli iradedir. 85 milyonun tamamıdır. Seçim maratonunda kazanan adaylardan önce Türkiye olmuştur, milletimiz olmuştur.

31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18'inci sandık imtihanımız oldu. Hep başardık, başararak geldik. Bundan sonra da başararak devam edeceğiz.

'MİLLETİMİZİN OYUYLA SEÇİLMİŞ TÜM YEREL YÖNETİCİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

Biz siyasi hayatımız boyunca milletle yol yürümüş, milletin çizdiği istikametten ayrılmamış bir kadroyuz. Burada olduğu gibi.

Hükümet olarak şimdiye kadar olduğu gibi milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz.

Kardeşlerim, sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir. Yüksek Seçim Kurulumuz kesin sonuçları açıklayacaktır.

'31 MART SEÇİMLERİNİN NETİCELEİRNİ MUKAYESE EDECEĞİZ'

Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Bizde partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini mukayese edeceğiz.

Mahalli idarelerde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Bunun sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız.

'MİLLETİN TAKDİRİNİ SORGULAMAKTAN BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ YİNE UZAK DURACAĞIZ'

Unutmayın, kaderin üstünde bir kader vardır. Milletimizin teveccühüne mazhar olduğumuz yerlerde her zamankinden daha fazla çalışacağız. Hiçbir şekilde milletle inatlaşmayacağız. Milletin takdirini sorgulamaktan bugüne kadar olduğu gibi yine uzak duracağız.

'ÖNÜMÜZDE YAKLAŞIK 4 YIL VAR'

Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli en objektif bir şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız. Önümüzde yaklaşık dört, dört buçuk yıllık bir zaman var. Bu dönemi her açıdan kendimizi yenilediğimiz, hatalarımızı muhasebe ettiğimiz kapsamlı bir zemine oturtacağız.

Geçen sene başlayan genel ve yerel seçim maratonu bugün artık tamamlanmıştır. Son 1 yıldır milletimizi, ekonomimizi etkileyen seçim devri kapanmıştır. Türkiye'nin önünde hazine değerinde bir 4 yıl vardır.

Bu dönemi heba edemeyiz. İktidardaki 21'nci yılını tamamlamış bir siyasi parti olarak hem hükümette hem de yerel yönetimlerde sorumluluğumuzun farkındayız.

Ekonomide yol haritamız olan Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Programımızı bugüne kadar kararlılıkla uyguladık.

'TÜM TÜRKİYE'YE SÖZ VERİYORUZ: 85 MİLYONUN HER BİR FERDİNİN REFAHINI ARTIRTACAĞIZ'

Buradan bir kez daha milletimize ve tüm Türkiye'ye söz veriyoruz: 85 milyonun her bir ferdinin refahını, huzurunu, güvenliğini ve umutlarını artırmak için durmadan, dinlenmeden koşturacağız. Zalimlerin karşısında dimdik duracağız.

Bugüne kadar olduğu gibi eser ve hizmet siyasetimizle farkımızı ortaya koyacağız. Milletimizin yetki verdiği yerlerde gerçek belediyecilik vizyonumuzu inşallah başarıyla hayata geçireceğiz. Çok daha güçlü bir şekilde gönülleri fetih etmenin yollarını arayacağız.

Önümüzdeki 5 sene boyunca bu çizgimizden sapmayacağız. Bugün bir kez daha durmak yok yola devam diyoruz. Ahde vefanız, dayanışmanız, teveccühünüz için her birinize teşekkür ediyorum.

31 Mart Mahalli İdareler yerel seçimleri sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.