Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars ve Sarıkamış Kayak Merkezi'ne ulaşımı koaly bir hale getirecek olan Sarıkamış-Karakurt-Horasan bölünmüş yolunun törenine video konferans yöntemiyle katıldı.

Burada gündeme dair konuşan Erdoğan'ın satır başları şu şekilde:

Yeni yolun devreye sokulmasıyla bize komşu olan ülkelerle ticaret bakımından, bundan böyle bölünmüş yol standartında sıfır kesinti ile ulaşım hizmetine kavuşmuş olduk. Bu yol sayesinde seyahat süresi 46 dakikadan 25 dakikaya kadar düştü. Yolun hizmete açılması ile birlikte tarihi İpek Yolu güzergahındaki en önemli merkezlerden biri olan Kars'ın sahip olduğu cazibenin de artış göstereceğine inanıyorum. Bu önemli hizmeti şehre kazandıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olacak şekilde Sayın Bakan ve ekibini, kendi şahsım ve Türk milleti adına canı gönülden tebrik ederim.

'CHP GİBİ TÜRKİYE'YE SIĞINANLARI TESLİM EDENLERDEN OLMADIK'

Bizler kadim değerlere kast edilmesine müsaade etmedik. Terör örgütlerinden kaçan herkese kapılarımızı açtık, tek parti CHP'nin yaptığı gibi Türkiye'ye sığınanları teslim eden kişilerden olmadık. Tehditler karşısında bükülmedik, her zaman dik ve sağlam durduk. Irak'taki barış ve istikrarın, Suriye'deki adaletin, Libya'daki meşrutiyetin yanında tavır aldık ve daima haysiyetli ve şahsiyetli bir şekilde davrandık.

AZERBAYCAN'IN ZAFERİ ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR

Azerbaycanlı kardeşlerimizin verdiği mücadele sonucunda, hamdolsun ki Karabağ semalarında paçavralar yerine hilal ve yıldız dalgalanıyor. Dağlık Karabağ'da alınan bu zafer; hem askeri, hem uluslararası hukuk, hem de diploması açısından kardeş Azerbaycan'a anasının ak sütü misali helaldir.

FRANSA'NIN PARLAMENTO'DA ALDIĞI KARAR FELAKETTİR

Tekrar altını çizerek hatırlatmakta fayda görüyorum ki, kardeş Azerbaycan hiç kimsenin toprağına el uzatmadı, hiç kimseye saldırmadı. AGİT Grubu ve Birleşmiş Milletler'in kararına rağmen tam 30 senedir Ermenistan'ın işgali altında bulunan toprakları azad etti. Bunu da Ermenilerin yaptığı gibi sivil yerleşim alanlarını ve sivilleri hedef alarak değil, meşruiyet kapsamında kalarak yaptı. Durum böyleyken, AGİT grubunun eş başkanı olan Fransa'nın, geçtiğimiz gün parlamentoda aldığı skandal karar, tam bir felakettir ve fecaattir.

TÜRKİYE OLARAK MAZLUMUN YANINDA DURMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Libya'dan Suriye'ye kadar her bölgede buna benzer yaklaşımları bulunan Fransa, aldığı skandal kararla çözümün değil sorunun bir parçası haline geldi ve hiçbir yerde objektif bir şekilde görev yapamayacağını kanıtlamış oldu. Son kez, Lübnan da aynı numarayı yapmış ama yine bir sonuç alamamıştı ve evet, Cumhurbaşkanı Macron'u kovdular. Uluslararası kamuoyunun da, Fransa tarafından açılan bu tehlikeli ve bütün devletlerin tehdit altına girmesini sağlayan yaklaşıma karşı gerekli olan tepki vereceklerini umut ediyoruz.

Söz konusu çarpıklıktan en fazla zarar görecek olan Avrupa'dır. Biz Türkiye olarak, her zaman, her daim ve her yerde olduğumuz gibi hakikatin, hakkın ve mazlumun yanında yer edinerek bu doğrultuda konuşmaya ve siyaset politikalarını devam ettirmeye kararlıyız.