Amerika Müslüman Cemiyeti'nin 23. Yıllık Kongresi'ne katılım gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler bir ümmetin fertleri olarak şahsımızlar, komşularımızla ve ailelerimizle birlikte, milyarlarca kardeşimizin mesuliyetini de taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

ONLARIN HUKUKUNU KORUMAKLA MÜKELLEFİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki mazlumlara değinerek Yemenli çocukların hastalıktan ve açlıktan öldüğünü, Filistinli yetim kalmışların hukukunu korumak ile mükellef olduklarını belirtti. İslam ümmetine mensup olduğumuzu belirtenn Erdoğan, ümmetin namusu, harim-i ismeti ve gözbebeği olan Kudüs'ün haklarının can pahasına savunulması gerektiğini, bunun bir zaruriyet olduğunu ifade etti.

ZALİMLER KARŞISINDA DİK DURUYORUZ

Türkiye olarak Filistin ülkesinden Libya'ya, Karabağ bölgesinden Suriye'ye kadar tüm İslam coğrafyasının farklı konumlarında meydana gelen sıkıntılara bu anlayışla yaklaştıklarını söyleyen Erdoğan, zalimler karşısında dimdik ve sağlam durduklarını, mazlumların kim olduğuna, kimliklerine bakmadan ellerinden tuttuklarını söyledi. Terör örgütlerine karşı amansız bir mücalede yürütüldüğünü anımsatan Erdoğan, kutsallara yönelik yapılan hadsizliklere karşı da tepki göstermekten geri kalmadıklarını ifade etti.

KİMSENİN HAYATINA VE İNANCINA KARIŞMIYORUZ

Yıllarrdır farklı kültür ve inançlara ev sahipliği yapılan bir ülke olduğumuzu aktaran Erdoğan, mezhep ve etnik temelli çatışmaların önüne geçilmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. Erdoğan, özellikle de dini özgürlükler hususunda bütün insanlığa örnek teşkil edecek şekilde adaletli, özgüvenli ve dengeli bir politika izleme gayretinde olduklarını söyledi.

Erdoğan, hiç kimsenin inancına ve hayat tarzına müdahale etmediklerini hatırlatarak bunun yanı sıra, Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların ibadet hürriyetini de garanti altına aldıklarını söyledi. Ayasofya Camii'nin 86 yıl süresince müze olarak kullanıldığını, ardından asli kimliğine kavuşturulduğunu belirten Erdoğan, 1600 yıllık maziye sahip olan ülkenin sembolleri arasında yer alan Sümela Manastırı'nın da restorasyonun sürdüğünü söyledi.