CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak ağza alınmayacak sözler sarf etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na 500 bin TL'lik manevi tazminat davası açtığı öğrenildi.

NELER OLMUŞTU?

CHP'li vekil Ali Başarır'ın, Habertürk canlı yayınında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) 'satılmış' diyerek hakaret etmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında vekilini savunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak ağır hakaretler ve iftiralar savurmuştu. 

İLK TAZMİNAT DAVASI DEĞİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 500 bin TL olarak belirlenen tazminat davasını açtığını duyurdu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha önce de pek çok kez hakaretleri ve iftiraları sebebiyle tazminat cezasına mahkum edilmişti.

Vekillerden para dilenmişti

Kılıçdaroğlu, kaybettiği tazminat davalarının ödenmesi hususunda CHP içindeki vekillerden bağış topladı. Kılıçdaroğlu'nun bilinçsizce yaptığı çıkışlar sebebiyle sürekli olarak tazminat davalarında adının geçmesi, CHP içinde büyük rahatsızlığa yol açmıştı.