Atatürk Şehir Stadyumu'nda AK Parti 7.Olağan İl Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada kritik açıklamalar yaptı. İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

İzmirlilerin imdadına koştuk

İzmir'deki 6.6 şiddetindeki depremin ilk anından beri İzmirlilerin yanında olduklarını ifade eden Başkan Erdoğan, İzmirliler için gerçekleşen yardım faaliyetlerini eksiksiz olarak yerine getirildiğini duyurdu. Şehirlerde bulunan tek ve çok katlı gecekonduların acısının deprem gibi afetlerle yıkıldığını, bu sebeple acılar yaşattığını vurgulayan Erdoğan, bu acıyı Türkiye olarak Van depreminde de gördüklerinin altını çizdi.

İzmir'de konutlar yapacağız

Büyük Van depreminin ardından vatandaşlar için 25 bin 172 adet konut yapıldığını, ayrıca devlet binasının ve sosyal tesisin sahiplerine teslim edildiğini hatırlatan Erdoğan, İzmir depreminde evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için en kısa zamanda yeni evler yapılacağını ifade etti.

Van ilinden gelecek desteğin şu anki tarihi süreçte büyük önemi olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmak için verilecek olan her desteğin de önemli olduğuna ayrıca dikkat çekti.

Peygambere yönelik hakaretler tüm Müslümanları hedef almaktadır

Fransa'da İslam ve ümmetinin son peygamberine karşı yapılan hakaret içerikli hamlelerle ilgili konuşan Erdoğan, peygambere hakaret etmenin tüm Müslümanları hedef almak olduğunu belirtti. Şahsıyla ilgili hakaret içerikli çizimlere de değinen Erdoğan, bu hareketin tüm Türkiye'yi hedef almak olduğunu söyledi.