Bilim adamlarının sürekli uyardığı deprem kapıyı çalmadan, tüm ilçeleriyle İstanbul’u depreme daha hazır hâle getireceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha bir sene önce asrın felaketinde 53 binden fazla canımızı toprağa vermiş bir ülke olarak, deprem tehdidini yok sayamayız. Hatta deprem konusuna siyaset üstü bir mesele olarak bakmalıyız” dedi.

“İSTANBUL’A KENDİNİZİ ADAMAK MECBURİYETİNDESİNİZ”

“Yarısı bizden” kampanyasına yenilerini ekleyerek, İstanbul’u daha güvenli, daha dirençli hâle gelmesini sağlayacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti “İstanbul; ihmali, gevşekliği, umursamazlığı kaldıramaz. Son 5 yılda bu hakikati bir kez daha gördük. Bu şehrin hazine değerinde 5 senesi, sadece kendi ihtiraslarının peşinden giden bir zihniyetin elinde heba oldu. Hâlbuki bu şehr-i İstanbul’un ihtiyacı tatil değil, delege avı peşinde koşmak değil, başka sıfatlar için ülkeyi dolaşmak hiç değil. İstanbul; ikinci iş, ek iş, yarı zamanlı iş olarak yönetilebilecek bir şehir değil. Vaktinizin, enerjinizin, benliğinizin tamamını İstanbul’a adayacaksınız ki, binlerce yıllık geçmişinden süzülüp gelen ruhuna bir parça nüfuz etmiş olasınız.”

İstanbul’a atlama taşı değil, ömrün sonun kadar dizinin dibinden ayrılmayacağınız bir sevgili gözüyle bakılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kader sizin yolunuzu nereye çıkartır, o ayrı mesele. Ama siz İstanbul’a böyle bakmak, İstanbul’u böyle kucaklamak, İstanbul’a kendinizi böyle adamak mecburiyetindesiniz” dedi.