Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün "Pandemi Sonrası Dünyada Uluslararası Düzen ve Değişen Dinamikler" teması altında düzenlenen TRT World Forum'un açılışına videokonferans yöntemiyle katılarak, hukuksuz dijitalleşmenin olumsuz etkilerine değindi.

DENETİMİN, HUKUKUN OLMADIĞI DİJİTALLEŞMENİN SONU FAŞİZME GİDER

Erdoğan, yeni medya araçlarının bir süredir yükselişte olduğunu, bu yükselişin salgın sebebiyle daha da hızlandığını dile getirdi. Dijitalleşmenin, insanı maddi ve manevi varlığı ile bir bütün şeklinde gördüğünü ve herkes için iyi sonuçlarla birlikte geleceğini vurgulayan Erdoğan, hukuksuz, denetimsiz, keyfiliklere açık bir alan olarak algılandığı takdirde dijitalleşmenin insanı götürdüğü yerin faşizm olduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

Dijitalleşmedeki özgürlük alanını genişlettiğimiz zaman, yeni haksızlık ve adaletsizliklere yol açılmadığından emin olmalıyız. Sosyal medyanın kullanımı yaygınlaştıkça ne yazık ki çok ciddi problemler de ortaya çıkıyor. Sınırsız özgürlüğün arkasında, tamamıyla denetimden muaf bir alan oluşturuluyor, bu da yeni mağduriyetlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Psikolojik ve sosyal sorunlardan 'siber zorbalığa' kapı açılıyor. Suç işleyenin, kötülük yapanın yanına kar kaldığı bir düzen, özgürlük değildir.

Özellikle çocuklarımızı bu durumdan korumaya çalışıyoruz

Devlet, vatandaşlarını koruma amacıyla iyi niyetli adımlar atsa da bu hemen 'özgürlüklere müdahale' olarak algılanıyor. Biz vatandaşlarımızı, özellikle de çocuklarımızı korumak istiyoruz. İsteğimiz ise kendilerini hukuk dışında sanan bu kurumların, Türkiye'nin iyi niyetle attığı adımlara gönüllü olarak destek çıkmasıdır.