Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü'ne özel olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleşen 'Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes' programında konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaçlandırma çalışmalarında Türkiye'nin Avrupa'da birinci sırada, dünya genelinde ise dördüncü konumda bulunduğunu duyurdu. Daha yeşil bir ülke için çıktıkları yolda sahte çevrecilerden etkilenmeden çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılına kadar 7 milyar fidanın toprağa ekilmesini sağlama hedeflerinin olduğunu duyurdu.

Gezi olaylarındaki sahte çevreciler gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahte çevrecilerin gezi olaylarında çevre için sokakları yaktıklarını, esnafların mallarını yağmaladıklarını hatırlatarak bugün de fidan dikmek için ilan edilen seferberliği kötülediklerini ifade etti.

Bu tarz kalbi nefretle kurumuş insanlara rağmen geçtiğimiz sene diktikleri fidanları neredeyse hepsinin bu sene boy ve filiz verdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her sene yaklaşık 12 milyon çocuğa fidan tohumları ve kapları vererek kendi fidanlarını yetiştirmelerine olanak sağlayacaklarını duyurdu.