Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda önemli açıklamalara değindi. Erdoğan, fiyat istikrarıyla birlikte finans istikrarını birlikte sağlayacaklarını ifade etti.

Enflasyonla mücadelenin en önemli öncelik olduğuna dikkat çeken Erdoğan, 2020 yılını pozitif yönde bir büyüme ile bitireceklerine inandıklarını söyledi.

"BİZ BURALARA ZEMBİLLE İNMEDİK" 

Başkan Erdoğan, şimdiki konumuna gökten zembille inmediklerinin altını çizerek zorlukları tecrübe ederek geldiklerini belirtti. Devletten maaş almak dışında herhangi bir tecrübesi olmayan muhalefete sert göndermelerde bulunan Başkan Erdoğan, bu kişilerin kürsülerden yaptıkları açıklamaların ancak teneke tıngırtısı oluşturduklarını söyledi.

Ülkemizin asırlık rüyası olan yerli otomobil için babayiğit aradığımızda sizler çıkıp talip 

"ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GEÇİŞ YAPIYORUZ"

Başkan Erdoğan, TOBB'ye seslendi. Yerli otomobil için arayışa girdiklerinde TOBB'nin devreye girdiğini hatırlatan Erdoğan, sanayici, girisimci ve esnaflarla bir arada olduklarını belirterek etkinliklere katılmaya özel olarak önem verdiklerini ifade etti. Yatırımın önündeki en büyük engelin yüksek faiz olduğunu açıklayan Erdoğan, yüksek faiz oranlarıyla yatırımcıların ezilmemesi gerektiğinin altını çizdi. 

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin önünde yepyeni bir dönem olduğunu söyleyerek yatırıma, üretime, ihracat ve istihdama çok güçlü bir şekilde odaklanmak gerektiğini ifade etti. Başkan Erdoğan, Türkiye'nin şahlanışa geçtiğini söyledi.