Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da MSÜ Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

 

Ankara'da Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Halihazırda önümüzdeki en büyük sıkıntı ekonomide yaşadığımız hayat pahalılığı meselesidir. Biz her şeyde olduğu gibi bunda da bir hayır vardır diyerek işimize bakıyoruz. İnşallah yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE DARBECİ ZİHNİYETİN ASKERİ EĞİTİM SİSTEMİNİ TERK ETMİŞTİR"

Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra bünyesinde ciddi bir temizlik yapmıştır. Yaptığımız reformun ordumuzu zayıflatmaya değil güçlendirmeye yönelik olduğunun en büyük kanıtı başarılarıdır" diye konuştu.

"Türkiye artık darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim sistemini tamamen terk etmiştir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Tehditleri kaynağında engelleme stratejisine geçerek artık geriden gelen değil, ön alan bir ülke haline geldik. Terörle mücadeledeki tecrübelerini, savunma sanayisi ürünlerini dostlarıyla paylaşan Türkiye'nin cömertliği, pek çok yerde oyun değiştirici işlev görmüştür

1. ve 2. Dünya Savaşları sonrasında kurulan küresel güç ve yönetim dengesi son dönemdeki gelişmelerle ciddi bir sarsıntı içine girmiştir. Türkiye özellikle de 2. Dünya Savaşı sonrasının soğuk savaş yılları boyunca Ortadoğu, Karadeniz ve Akdeniz'de hep istikrar sağlayıcı bir unsur olarak yer almıştır. Soğuk savaşın ardından ülkemiz bu istikrar sağlayıcı rolünü balkanlardan Güney Asya'da, Orta Afrika'ya kadar geniş bir alana teşmil etmiştir.

"EKONOMİK STRATEJİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRİYORUZ"

Erdoğan, "Krizlerle yüzleşen her ülke gibi biz de kendi stratejilerimizi, taktiklerimizi gözden geçiriyoruz. Bizim diğerlerinden farkımız son 20 yılda yaptığımız hazırlıklar sayesinde krizleri fırsata dönüştürme kapasitemizin ve kabiliyetimizin en yüksek seviyede oluşudur. Bilhassa gelişmiş ülkeler bu noktada çok büyük yalpalama içindedir" dedi.

"İNŞALLAH YILBAŞINDAN SONRA EKONOMİDE SOMUT NETİCELER ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Erdoğan, "Halihazırda önümüzdeki en büyük sıkıntı ekonomide yaşadığımız hayat pahalılığı meselesidir. Biz her şeyde olduğu gibi bunda da bir hayır vardır diyerek işimize bakıyoruz. İnşallah yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız" sözlerini kullandı.

"KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Erdoğan, "İlişkilerimizin toplamındaki kar ve zarar hanesine bakarak hareket ediyoruz, bir yandan da ihtiyaçlarımıza uygun yeni ortaklıklar kurmayı ihmal etmiyoruz. İçinde yer aldığımız ittifaklarla bağlantılarımızı koruyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Türkiye ayak bastığı her yere sadece huzur, barış, dostluk götürür. Bizim kimsenin toprağında, kazancında özgürlüğünde gözümüz yoktur" diye konuştu.