Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli konularla birlikte 5G mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5G teknolojisi sayesinde akıllı ulaştırma hizmetleri, akıllı şehirler ve akıllı hastaneler gibi pek çok hizmetin altyapısının oluşacağını duyurdu.

DİJİTAL FAŞİZME KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

Erdoğan, bireyi bir numara veya bir isimden ibaret gören dijitalleşmenini yolun sonunda faşizme çıktığını ifade ederek dijital faşizme karşı olan mücadelede birlik olarak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Salgına karşı gelişmiş ülkelerin yaşadığı zorluklara değinen Erdoğan, ekonomik ve siyasi gücün salgında mücadelede tek başına yeterli olmadığı gerçeğinin gün yüzüne çıktığını ifade etti.

YENİ HAKSIZLIKLARIN ORTAYA ÇIKMASINI ENGELLEMELİYİZ

Hedeflerinin Türkiye'deki haberleşme altyapısının kapsamadığı tek bir alan bile bırakmamak olduğunu belirten Erdoğan, savaşların geçtiğimiz asırlarda açtığı yıkımların unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Dijitalleşme ile ortaya çıkabilecek yeni haksızlıkların doğmasını engellemek gerektiğini ifade eden Erdoğan, teknolojiyi üreten ve geliştirenin, teknolojinin kullanıcısı olan insanlara karşı olan sorumluluğunun yalnızca parasal kapsamda olmaması gerektiğini beyan etti.

5G TEKNOLOJİSİ MESAJI

2016 yılında Türkiye'nin 4.5G teknolojisine geçtiğini belirten Erdoğan, şu an 5G sürecine girildiğini aktardı. 5G teknolojisinin, akıllı şehirleri hayata geçirmek üzere gerekli olan altyapıyı oluşturacağını belirten Erdoğan, yerli 5G teknolojisini altyapısını kurmadan böyle bir süreci yönetemeyeceklerini ifade etti. Bu sebeple firmalara seslenen Erdoğan, onlardan etkin ve hızlı bir şekilde hareket etmelerini istedi.