Vatandaşlara büyük fayda sağlayacak Ankara-Niğde Otoyolu 2. Kesimi'nin açılış töreni bugün gerçekleştirildi. Açılış törenine video konferans yoluyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otoyolun yapımı hususundaki tebriklerini ilettikten sonra ABD tarafından Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına ilişkin alınan karara sert bir tepki gösterdi.

'ABD'NİN YAPTIRIM KARARI EGEMENLİĞE SALDIRIDIR'

Erdoğan, Türkiye'yi istedikleri gibi yönlendiremeyen ülkelerin içinde yer alan kurumların ve muhalefetin maşa olarak kullanılma gayretinde bulunduklarına dikkat çekerek, 2017 yılından bugüne kadar CATSAA çerçevesinde hiçbir ülkenin ABD yaptırımına maruz kalmadığını dile getirdi. İlk kez bir NATO ülkesine bir yaptırım uygulandığını belirten Erdoğan, "Bu nasıl müttefiklik? Alınan yaptırım kararı Türkiye'deki egemenliğe karşı yapılmış bir saldırıdır. Daha önce yaptırım uygulandı da ne oldu?" ifadelerini kullandı.

'ASIL AMAÇ SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ ADIMLARIN ÖNÜNE GEÇMEK'

Uygulanan yaptırım kararının asıl amacının Türkiye'nin savunma sanayisinde başlattıkları adımların önünü kesmek olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi dışa bağımlı bir hale getirmeye çalıştıklarını dile getirerek, yaptırım tehditleri ile Türkiye'yi yolundan geri döndürmeye çalıştıklarını söyledi. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve dahi ekibine sahip Çıkacaklarını belirten Erdoğan, ABD tarafından alınan yaptırım kararıyla Türkiye'nin yalnızca her alanda küresel liderlik konumuna gelecek savunma sanayisi inşa etme hususundaki adımlarını hız katacağını söyledi.  Başkan Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisini güçlendirmek adına iki kat daha fazla çalışacaklarını duyurdu.