Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, şehirlere olan sevgilerini, bugüne kadar hep eser ve hizmet siyasetiyle göstermiş bir parti olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu anlayışla Erzurum’a 21 yılda güncel rakamlarla 173 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Eğitimde, 3 bin 911 adet yeni derslik kazandırdık. İkinci bir devlet üniversitesi olarak Erzurum Teknik Üniversitesini kurduk. Gençlik ve sporda, 19 bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları yaptık. Birçok farklı branşta 73 spor tesisi inşa ettik” diye ekledi.  

“ERZURUM’U, DEPREME DAYANAKLI BİR ŞEHİR HÂLİNE GETİRMEKTE KARARLIYIZ”

Şimdi de Erzurum’a 20 bin kişi kapasiteli modern bir stat kazandırmak için hazırlıklara başladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Palandöken Kayak Merkezimizle, Konaklı Kayak Merkezimizi birleştirecek bir projeyle, Erzurum’un kış sporları merkezi hüviyetini güçlendireceğiz. Erzurumlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 10,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık.”

Sağlıkta, toplamda 2 bin 32 yataklı 27 hastane dâhil 107 adet sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların arasında 700 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi ve 400 yataklı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bulunuyor. TOKİ vasıtasıyla, 14 bin 919 konut uygulamasını hayata geçirdik. Bunlardan 10 bin 17 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, kalanların yapımına devam ediyoruz. Kentsel dönüşümde, 5 bin 435 riskli bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Aziziye ilçemizdeki kentsel dönüşüm projesinde yaşanan gecikmeleri de en kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Ülkemizin önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer alan Erzurum’u, depreme dayanaklı bir şehir hâline getirmekte kararlıyız” açıklamasında bulundu.

TARİHİMİZİN HER ANINI SAHİPLENME VAR

Erdoğan, "Erzurum yine bugün başka güzel. Erzurum için ne desek azdır. Öncelikle 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı'nın en verimli netice aldığı şehirlerin başında Erzurum yer alıyor. Dadaş vefasını, sevdasını yine gösterdi. Dadaş dosta da düşmana da mesajını verdi. Bu mesajın içinde acısıyla tatlısıyla tarihimizin her anını sahiplenme var. Bu mesajın içinde gözünü vatanımızın birliğine gözünü dikenlere meydan okuma var. Bu mesajın içinde ülkenin ve milletin hayrına ne varsa hepsi mevcut" ifadelerini kullandı.