Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği, 2020 yılının son Kabine ToplantısıCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz gün, 2 saat 50 dakika boyunca süren toplantıdan sonra açıklama yapan Erdoğan, her sahada Türkiye'nin haklarını korumaya devam edeceklerini vurguladı.

'ŞEHADETİ SIRADAN ÖLÜM OLARAK GÖRENLER İSTİKLAL MARŞI'NI ANLAYAMAZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özetle şu açıklamalarda bulundu:

Bayrağı bir bez parçasından ibaret, şehadeti ise sıradan bir ölüm olarak gören kimselerin, İstiklal Marşı'nın ne anlama geldiğini çözmesi mümkün değil. Özellikle de geçmişten gelen bu mandacı zihniyetin, envai çeşit hainlik peşinden gitmeleri, İstiklal Marşı'mıza daha çok sahip çıkmak gerektiğini belirtiyor. Binlerce yıllık medeniyet davasını yüreklere kadar işleyen İstiklal Marşı'mızı unuttuğumuz gün ayaklarımıza esaretin prangası vurulmuştur.

DİJİTAL BİLGİLER VE SİBER GÜVENLİK

Bu toplantıda ulusal siber güvenlik stratejisi ile eylem planı görüşmesinde bulunduk. Dijitalleşme ile beraber siber tehditler artış gösteriyor. Savunma sanayi projelerimizin en temel bileşenleri arasında da dijtial sistemler ilk sıralardan geliyor. Devletler, halklarının can ve mal güvenliğini korumanın yanı sıra aldıkları hizmetel dijital bilgileri de korumak zorundadır.

TÜRKİYE'NİN İLK HABERLEŞME UYDUSU 2022 YILINDA UZAYDA

Türkiye'nin ilk haberleşme uydusu 2022 yılında uzaya gönderilecek. Siber uzaydan Mavi Vatan'a kadar her yerde egemenlik haklarımızı koruyacağız. Ulusal Siber Güvenlik stratejisi ile birlikte dijital altyapıları, siber saldırılardan korunabilir hale getireceğiz.

CHP'NİN PROJESİ YOK, PROJE YAPMAK GİBİ BİR DERDİ DE YOK

Türkiye'ye kaynak girişini sağlamak adına yaptığımız uygulamaları bile organ kaçakçılığı, fuhuş gibi durumlar ile itibarlandıracak kadar izanı olmayan bir anlayış karşımızda. Devlete böyle gelir getirebileceğini düşünen bir zihniyetin ülkeyi yönetmeye talip olması adeta kara mizahtır. Ayakları yere basan, somut, uygulanabilir, hesabı ve kitap yapılmış hiçbir projeleri yok. Zaten böyle bir dertleri de yok.