Konuşmasında, “Sanayisiyle, teknolojisiyle, ticaretiyle, tarımıyla hiçbir alanda insanımızın, bırakınız kendi devleti tarafından mağdur edilmesini, dünyanın herhangi bir yerinde mahzun kalmasına seyirci kalmayacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her alanda vatandaşları yatırımıyla, tasarımıyla, üretimiyle, ihracatıyla destekleyerek Türkiye’yi kesintisiz büyüttüklerini belirtti.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NA GİDEN YOLUN, ÖNCE KENDİ İNSANIMIZA İNANMAKTAN GEÇTİĞİNE İNANIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’na giden yolun, önce kendi insanımıza inanmaktan, güvenmekten onunla gönül ve el birliği yapmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bu ülkenin en büyük sermayesi insanıdır. Binlerce yıllık tarihimiz boyunca ne zaman bu anlayışı kalbimizde yaşattık ve hayatımıza tatbik ettiysek cihana hükmettik” açıklamasında bulundu.

“Ne zaman aramıza ayrılığı soktuysak, ne zaman her birimiz kendi benlik davamıza kapıldıysak, işte o zaman başımıza gelmeyen felaket kalmadı” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin ilk asrında, siyasi ve sosyal fay hatları üzerinden yürütülen kavgaların, yaşanan krizlerin, terörün ülkemize hangi ağır maliyetleri olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Geçtiğimiz 21 yıl boyunca bu maliyetlerin yükünü ortadan kaldırmak için çalıştık, çabaladık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bakınız, burada içimizde kalan bir ukdeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Türkiye, son 21 yılda birçok sorununu çözdü, eksiğini giderdi. Daha önce hayal dahi edilemeyen yerlere geldi. Hak ve özgürlüklerden yatırımlara, savunma sanayinden dış politikaya kadar her alanda gerçekten tarih yazdık. 81 vilayetimizin, 922 ilçemizin, en ücrasına kadar tüm köylerimizin âdeta çehresini değiştirdik.”