TRT World Forum 2020’nin açılış konuşmasında önemli gündem konularına ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı medyasının '3 maymunu' oynadığını belirterek, medya organlarının yabancı karşıtlığına liderlik etmesinin ve İslam düşmanlığı yapmasının utanç verici olduğunu söyledi. 

Erdoğan, "Basın özgürlüğünün arkasına saklanarak farklı dinlerle kültürlere mensup kişilerin bir arada yaşama iradesi zehirleniyor. Bizim kapımız, ‘Özü Sözü İnsan’ felsefesiyle dünyaya açılan TRT'ye ve TRT World'e çok büyük sorumluluklar düşüyor." dedi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DERSİ VERENLER 3 MAYMUNU OYNADI

Erdoğan, iki gün boyunca sürecek olan TRT World Forum 2020'deki konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Avrupa'nın farklı ülkelerinde söz konusu olaylar yaşandığı zaman bize basın özgürlüğü kılıfını sunanlar, 3 maymunu oynadı. Paris'in göbeğindeki sarı yeleklileri haftalarca görmezden gelerek Fransız polislerinin göstericilere ortantısız müdahale etmesinden, kör etmelerinden hiç bahsedilmedi. Fransız devlet organları, medyaya yönelik abluka karşısında tek bir eleştiride dahi bulunmadı. Benzer çifte standart örneğini, İsrail'deki güvenlik güçlerinin Filistinli vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirdiği devlet terörünü anımsatan uygulamalarında da tekrar ettiğini açık olarak görüyoruz. 

Şiddet olayları haber değeri bile taşımıyor

Filistinli çocuklar, sokak ortasında, elleri havadayken katledildi. Sözüm ona bağımsız medya organları ise bu olanları 'haber' niteliğine bile sokmuyor. Birkaç gün önce bir Filistinli yaralıyı taşıyan ambulans durduruldu, yaralı apart topar gözaltına alınmaya çalışıldı. Uluslarası basın ise buna sessiz kaldı. Neredeyse her gün şahsımı hedef alan rezil manşetlere burada değinme gereği dahi duymuyorum. Bizleri asıl üzen, kutsallarımıza yönelik olarak gerçekleştirilen saldırılardır. 

Medya organlarının bu tavrı utanç vericidir

Batı medya organlarının, yabancı karşıtlığına ve islam düşmanlığına adeta bayraktarlık yapıyor olması gerçekten utanç verici bir durumdur. Bu konuyla ilgili olarak, bizim 'Özü Sözü İnsan' felsefesiyle dünyaya açtığımız kapımız TRT'ye ve özellikle TRT World'e düşen sorumluluk çok büyük. TRT World'ün hedeflerinde yer alan yeni bir dille hikayeyi tekrar anlatma, konuşturulmayanlara mikrofon uzatma, görülmeyenlere kamera çevirme gibi davranışları çok değerli buluyorum. Uluslararası medya, günümüzde tekdüze hale geliyorken TRT World, haksızlıklara karşı haklıların yanına duruyor, adaletsizlikler karşısında bizzat adaletin sesi olarak yükseliyor.