Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanAK Parti Kars ve Karaman 7. Olağan İl Kongreleri'ne katılım gösterdi. Kongreye videokonferans yolula katılım sağlayan Başkan Erdoğan, kendi partisi içindekilere de sert mesajlar verdi. Erdoğan, AK Parti içinde kişisel kine, nobranlığa ve tembelliğe asla yer olmadığını vurguladı. 

 

"DEMOKRASİ VE KALKINMADA GÖRÜLMEMİŞ HİZMETLER VERDİK"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin kongresinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti iktidarının 18 yılda Türkiye'de kalkınma ve demokrasi alanlarında daha önce görülmemiş yatırımlar, eserler ve hizmetler verildiğini ifade etti. Önümüzdeki dönemde de bu hizmetleri vermeye devam etmek istediklerini vurgulayan Erdoğan, daha büyük başarılara imza atarak milletle tek yürek halde yürümeye devam edeceklerinin de altını çizdi.

"SON DÖNEMDEKİ SALDIRILARI TEKER TEKER BERTARAF ETTİK"

Son dönemlerde Türkiye'nin ardı arkası kesilmeyen pek çok saldırıya maruz kaldığını söyleyen Cumhurbaşşkanı Erdoğan, söz konusu saldırıların teker teker bertaraf edildiğini açıkladı. Koronavirüs salgınıyla ilgili olarak salgından sonraki dönemde tekrar şekillenecek olan siyasi, ekonomik ve küresel düzeni için atılacak adımların Türkiye'yi hak ettiği yere çıkarılması için atıldığını ifade eden Erdoğan, ekonomik, hukuksal ve demokratik olarak da yeni bir seferberlik başlatıldığına dikkat çekti.

 

"SALGINLA MÜCADELE İÇİN KURALLARA RİAYET EDİN"

Daha önceki açıklamalarında vatandaşlara seslenerek sigara içmeleyi bırakmalarını isteyen Erdoğan bu kez yeniden koronavirüs sebebiyle alınan tedbirleri hatırlattı. Ekonomi, demokrasi ve hukuk alanlarında yeni seferberlik başlattıklarını bildiren Erdoğan, milletine yeniden seslenerek koyulan kurallara uyumluluk göstermelerini istedi.

"AK PARTİ'DE SENLİK BENLİK KAVGASINA, KİBRE, TEMBELLİĞE YER YOK"

Kendi partisinin içine de mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti içinde hiç kimsenin şahsi çıkarlarını AK Parti'nin davasının üzerine çıkarmaya, senlik benlik kavgasına girişmeye hakkı olmadığını vurguladı. AK Parti içinde asla kibir, atalet, tembellik ve nobranlığa yer olmadığını vurgulayan Erdoğan, kendi partisine dahi sert mesajlar yolladı.