Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6'lı masa dediler. Siyaset mühendisleri tarafından kurulup yıkıldılar. Cumhur İttifakı yoluna kararlı şekilde devam ederken, 6'lı masadan eser yok. Ne diyelim, milletimizin verilmiş sadakası varmış" dedi.

Erdoğan, "Terör devleti İsrail'in Filistinli masumlara yönelik katliamı yüreğimizi dağlıyor. Filistin halkı destansı direnişleri ile tüm dünyaya insanlık, onur ve cesaret dersi verdi. Neredeyse 6 aydır aralıksız süren katliamın ardından önceki gün BMGK acil ateşkes kararı aldı. İsrail'in alınan karara uyması için bu ülke üzerindeki baskının artırılması gerekiyor. Gazzeli kardeşlerimizin bir an önce huzura kavuşması için her türlü çabayı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Devletin bekasına, milletin canına kasteden tüm terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele yürüttüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü örgütün topraklarımızdaki varlığı bitme noktasına geldi. Suriye’den ülkemize yönelen tehdit önemli ölçüde kontrol altına alındı. Bu yaz itibarıyla Irak sınırımızın güvenliğini de temin etmiş olacağız” ifadesini kullandı.

“Bölgemizden bölücü terör örgütünün gölgesi kalktıkça buralarda yaşayan insanlarımızın huzuru da arttı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güvenlik ortamının iyileşmesiyle  bölgeye yatırım geldi, barış geldi, turizm canlandı. Bölge illerimizin ekonomisi hareketlendi. Terör kaybederken Batman’la birlikte 81 vilayetimiz kazandı, 85 milyonun tamamı kazandı. İnşallah bunu muhafaza edeceğiz. Ağır bedeller ödeme pahasına elde ettiğimiz bu kazanımlardan asla taviz vermeyeceğiz.”