Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “Bu ülkenin, bırakın aynı şehirde yaşayan insanları arasında ayrımcılık yapmayı; doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle her karış toprağını aynı standartta eser ve hizmetlerle donatan biziz” ifadelerini kullandı.

“Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan şehirciliğe kadar her alanda yaptığımız tüm eser ve hizmetleri sunduğumuz insanlarımızın hiçbirinin kimliğine bakmadık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne vatandaşlarımız, ne bölgelerimiz, ne şehirlerimiz arasında asla ve asla ayrımcılık yapmadık. Her bir insanımızı bu devletin, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak gördük. Aksini söyleyen, sadece bize değil, bu ülkeye de bühtan ediyor ve yalan söylüyor demektir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN KAZANIMLARINI KORUMAK ÖNCELİKLERİMİZİN EN BAŞINDA YER ALMAKTADIR”

“Ekonomide dengeleri tekrar kurmanın vakit aldığı bir gerçektir” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için, sabırla ve kararlılıkla, istihdam ve yatırım odağını kaybetmeden, ekonomimizi enflasyon belasından kurtaracak programları uyguluyoruz. Türkiye’nin kazanımlarını korumak, kayıplarını telafi etmek, bu hedeflerinden kopmamasını sağlamak, önceliklerimizin en başında yer almaktadır. Bölgemizin ve dünyanın, güvenlikten ekonomiye her alanda adeta kaynadığı bir dönemde, ülkemizin en büyük gücü güven ve istikrar iklimini muhafaza etmesidir.”

Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde bu hakikati millete anlattıklarını, ikna ettiklerini ve desteğini aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “28 Mayıs’tan beri yaşananlar hem bizim ne kadar haklı olduğumuzu, hem de milletimizin ne kadar büyük bir badire atlattığını defalarca ispat etti. Önümüzdeki belediye başkanlığı seçiminde de yapacağımız işte budur” dedi.