Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni bugün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılış törenine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı yöntemiyle katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ YOL İLE İSTANBUL'DAKİ ARAÇ TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Bu tarz ulaşım işlerinin Türkiye'nin sembolü haline dönen eserler olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu alandaki önemli yatırımların her aşamasını yakın olarak takip ettiklerini açıkladı.

Açılan yeni yolun İstanbul'daki araç trafiğine büyük fayda sağlayacağını vurgulayan Erdoğan, iktidara geldikleri zaman Türkiye'de yalnızca 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol olduğunu, iktidarları döneminde bu mesafeyi 28 bin kilometreye kadar çıkardıklarını beyan etti.

OTOYOL UZUNLUĞU 18 YILDA 2 KATINA ÇIKTI

Erdoğan, otoyol uzunluğunu neredeyse iki katına çıkardıklarını ve ulaşım alanında, 18 yıl içinde toplam 880 milyar TL'nin üstünde kaynak kullandıklarını açıkladı.

Güçlerine güç kattıkça önlerine çıkan engelleri daha kolay bir şekilde alt ettiklerine dikkat çeken Erdoğan, ekonomik ve siyasi tuzaklardan ülke güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine kadar, önlerini kesmeye çalışan hiç kimseye fırsat vermediklerini dile getirdi.

Türkiye'ye tehditlerle diz çöktürmeye çalışanlara seslenen Erdoğan: "Sizi hayal kırıklığına uğratmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

ÇİN'E GİDEN İHRACAT TRENİ

Tören eşliğiyle İstanbul'dan Çin'e uğurlanan Türkiye'nin ilk ihracat treni hakkında yalan yanlış iddialar ortaya atıldığını beyan eden Erdoğan, söz konusu trenin 12 gün içinde Çin'e ulaştığını söyledi. Erdoğan, bundan üzüntü duyan kişilerin Türkiye ile olan gönül bağının koptuğunu dile getirdi.

CUMHUR İTTİFAKI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılının, Cumhur İttifakı için yeni bir zafer yılı olarak kayıtlara geçeceğini söyledi.