Haber Global ekranlarında yayınlanan "Buket Aydın ile Yüz Yüze" programının bu haftaki konuğu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan oldu. Fatih Erbakan, ittifak görüşmeleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

6'lı masadan davet aldınız mı? Davet gelse düşünür müsünüz? sorusuna Fatih Erbakan şu cevabı verdi;

6'LI MASA ADAYLARI BİZİMLE İRTİBAT KURDU

6'lı masadan resmi davet şimdiye kadar almadık. Ancak 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen bazı isimler genel başkan yardımcısı düzeyinde irtibat kurdular ve destek talebinde bulundular. Bunların isimleri bizde saklı kalması gerekir.

İKİ PARTİ'YE İTTİFAK TEKLİFİ

6'lı masadaki iki tane partiyle de genel başkan yardımcıları düzeyinde görüşmemiz oluyor. Onlara 6'lı masayı bırakın, çıkın gelin biz Milli Görüş prensipleri çerçevesinde bir ittifak yapalım diye bir takım görüşmelerimiz oldu. O partiler Saadet Partisi ve Gelecek Partisi. Ama tabi onlar masada bulunmayı tercih ediyorlar ve oradaki çizgide devam ediyorlar. O konuda herhangi bir adım atılmadı. O partilerle bir anlaşma sağlansaydı bir ittifak olabilirdi.

Deva Partisi'nin böyle bir şeye yaklaşmayacağını düşünüyorum. Deva Partisi yönetimi topluca 'Biz böyle ittifakın içinde olamayız.' dediler.