EPDK’dan verilen bilgide, Akedaş Elektrik Dağıtım’a 173 milyon TL, Uludağ Elektrik Dağıtım'a ise 18 milyon TL idari para cezası verildiği kaydedildi.

EPDK’dan verilen bilgide, Akedaş’ın depolamalı önlisans başvuruları için dağıtım hattı kapasitesini uygun olmadığı gerekçesiyle olumsuz görüş oluşturmasına rağmen, eşzamanlı olarak lisanssız projeler için kapasite tahsisi yaptığı belirlendiği açıklandı.

Uludağ Elektrik Dağıtım’ın ise trafo merkezleride kapasite olmasına rağmen, önce bildirilen başvurulara olumsuz, sonra bildirilen başvurulara olumlu bağlantı görüşü oluşturduğu tespitine yer verildi.

EPDK’dan verilen bilgide Başkan Mustafa Yılmaz’ın konuya yönelik değerlendirmesinde, özellikle yenilenebilir enerji alanında üretimi artırma konusunda hassas olduklarını vurguladığı aktarıldı. Yılmaz’ın “Depolama yatırımları ve lisanssız elektrik üretimi Türkiye’nin enerjisi için hayati önem taşıyor. Biz EPDK olarak ‘daha fazla yerli ve yenilenebilir enerji için, daha fazla yatırım için’ üzerimize düşeni hızla yerine getirirken, dağıtım şirketlerinin ağır davranma, farklı hesapların içine girme lüksü olamaz. Kimsenin yatırımcıyı yanıltmaya, oyalamaya daha da önemlisi Türkiye’nin enerjideki yükselişini akamete uğratmaya hakkı yok. Bu süreçte sorumluluğunu yerine getirmeyen, düzenlemelerimize aykırı davranan, yatırımcının önünü açmayan, hak kaybına sebep olan dağıtım şirketleri bedelini ağır öder. Ben bu cezanın ilk ve son olacağını umuyorum” görüşlerine yer verildi.