Tüm Türkiye'nin kalbi İzmir'de atarken 91 saatin ardından arama kurtarma ekipleri mucizevi bir şekilde 4 yaşındaki Ayda Gezgin adlı bebeği canlı olarak enkaz altından çıkardı. Ayda bebeğin kurtuluşu gözyaşları ve alkışlarla karşılandı. Enkaz altında 91 saat boyunca kalan Minik Ayda, yine gözyaşı ve alkışlar eşliğinde ambulansa götürüldü, ardından hastaneye sevk edildi. Hastanede Ayda'yı tedavi eden doktorlar, Ayda Gezgin'in sağlık durumuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Ayda bebeğin sağlığının iyi olduğu öğrenildi.

Ayda bebek iyi mi? Ayda Gezgin'in sağlık durumu

Termal bir battaniyeye sarılarak ambulansa götürülen Ayda bebek, ambulansta babasını sordu ve buradaki personellerin sorularına cevap verdi. Ambulansa Ayda Gezgin'in amcası ve babası da bindi. Hastaneye sevk edilen Ayda bebekte iç kanama olmadığı, sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. 

Ayda Gezgin'in genel durumu gayet iyi

91 saat boyunca enkaz altında kalan 4 yaşındaki Ayda Gezgin'in genel muayenesinde bir sorun görülmediği, Ayda'ya boyunluk takıldığı ve damar yolu açıldığı öğrenildi. İzmir depremindeki enkazın altından mucizevi bir şekilde kurtarılan Ayda Gezgin, tüm Türkiye'yi mutluktan ağlattı.