Tüm Türkiye'nin kalbinin İzmir'de attığı şu dönemde deprem bölgesinden çok acı bir haber geldi. Can kaybının 100'e kadar ulaştığı İzmir, Seferihisar depreminde enkaz altında kalan Seda Dinçer'in cansız bedeni enkaz halinden çıkarıldı. Sosyal medyada tüm kullanıcıların "#DayanSeda" etiketi (hashtagh) ile destek verdiği Seda Dinçer, Doğanlar Apartmanı enkazı altında can verdi.

Seda Dinçer yaşıyor mu?

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Şehir Bölge Planlama bölümünde ikinci sınıf öğrencisi olan Seda Dinçer'in Doğanlar Apartmanı enkazı altındaki yeri tespit edilmiş, arama kurtarma ekipleri tüm çalışmaları Seda Dinçer'in bulunduğu bölgede yoğunlaştırmıştı. Ancak ekiplerin çalışmalarına rağmen Seda Dinçer enkazın altında hayatını kaybetti. Tüm Türkiye'nin umutla sevindirici bir haber beklediği Seda Dinçer'den acı haber geldi. 20 yaşındaki Seda Dinçer, enkaz altında yaşamını yitirdi.

Seda Dinçer'in ölümü Türkiye'yi yasa boğdu

Tüm Türkiye seferber olmuş, enkaz altında kalan her depremzede gibi Seda Dinçer'in de sağlıklı bir şekilde enkaz altından çıkması için dua etmeye başlamıştı. Sosyal medyada Seda Dinçer'e olan destekler yoğundu. Sosyal medya kullanıcıları, Seda Dinçer'e, "Dayan Seda!" mesajları gönderdi. Ancak Seda Dinçer ne yazık ki dayanamadı.