Endonezya Donanmasıait Boeing B737-500 model uçak, 12 kişilik mürettebat ve 50 yolcusuyla düşen Sriwijaya Havayolları'na ait "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının enkazının başkent Cakarta sahilinin kuzeyindeki Thousand Adaları açıklarında 4 ayrı noktaya dağıldığını belirtildi.

Ulusal medyada çıkan haberlere göre, uçakta 3 bebek ve 7 çocuk da bulunuyordu.

Düşen uçağın parçaları

Öte yandan, küresel uçuşları takip eden Flightradar24'ün sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, uçağın kalkıştan 4 dakika sonra yaklaşık 11 bin feet'e ( 3 bin 352 metre) çıktığı açıklandı.

Yapılan Açıklamada, uçağın daha sonra 1 dakikadan kısa bir sürede 250 feet'e düştüğü ve hava trafik kontrolü merkeziyle irtibatının kesildiği ifade edildi.

Bu arada Kompas gazetesinin geçtiği haberine göre, balıkçılar başkent açıklarındaki adaların yakınlarında enkaz parçaları bulduklarını yazdı.

Bir hükümet yetkilisinin, yerel kanal Kompas TV'de, açıklamasında arama çalışmalarında enkaz parçaları bulduğunu açıkladı.

Balıkçılar düşen uçağın parçalarını buldu
Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, konuyla ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Ulusal Arama Kurtarma Ajansı Müdür Yardımcısı Bambang Suryo, gerçekleştirdiği basın toplantısında, uçağın düştüğü Laki ve Lancang Adası arasındaki bölgenin derinliğinin 20 ila 30 metre olduğu bilgisini verdi.

Ulaştırma Bakanı Sumadi, yaptığı basın toplantısında, uçağın kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiği ve içinde 12 kişilik mürettebat ve 50 yolcunun olduğu "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının başkent Cakarta'nın kuzey açıklarındaki Laki ile Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü duyurmuştu. Bakan Sumadi, uçağın düştüğü bölge genelinde geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarına başlandığı bilgisini verdi.

Ulusal Arama Kurtarma Ajansı yetkilileri de kaza bölgede süren çalışmalarda, uçağa ait olduğu düşünülen bazı parçaların bulunduğunu belirtmişti.

Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati, en son iletişimin yerel saatle 14.40'ta yapıldığı uçağın Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalandığını belirtmişti.