İzmir Seferihisar ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde Emrah Apartmanı çökmüş, enkaz altında kalan 32 kişi yaşamını yitirmişti. Binanın müteahhiti Hayati Uzun'un, çöken binasıyla ilgili verdiği cevap ise "pes" dedirtti.

MÜTEAHHİTTEN PİŞKİN CEVAP

Yaşamını yitiren kişiler arasında küçücük bir çocuk da vardı. Emrah Apartmanı sakinleri, kurdukları WhatsApp grubundan binanın müteahhiti Hayati Uzun'a ulaşarak, Emrah Apartmanı etrafında bulunan hiçbir apartman çökmezken bu apartmanın neden çöktüğünü sordu.

Müteahhit ise pişkin bir cevap vererek, "Sanırım fay hattına denk geldik." ifadelerini kullandı. Hayati Uzun, Bayraklı'daki Emrah Apartmanı'na, Erzincan depreminde hayatını kaybeden torununun ismini vermişti. İzmir depreminde ise torununu ve gelinini Emre Apartmanı enkazında kurban verdi.

SUÇU TAŞERONLARA VE FENNİ MESULE ATTI

Hayati Uzun, çöken Emrah Apartmanı'nın sorumluluğunu üstlenmedi, bununla da kalmayıp suçu fenni mesul ve taşerona attı. Binaya onların yaptırdığını söyleyen Hayati Uzun, depremde 3 torunu ile birlikte gelini kaybettiğini söyleyerek afetin Allah'tan geldiğini belirtip başsağlığı diledi. Uzun'un bu tavrı büyük şaşkınlık yarattı.

"BUNUN HESABINI ÖBÜR DÜNYADA VERECEKSİNİZ"

Depremde annesi Fatma Ateş ve 2,5 yaşındaki oğlu Barlas'ı kaybeden anne Yağmur Gürman, gelen mesaj üzerine şu ifadeleri kullandı: "Ölen yavrumun ve annemin hesabını bu dünyada bana öteki dünyada da Allah'a vereceksiniz."