Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörünün belli olmasının ardından başlayan provokasyonlar dün de sürdü. Polise saldıran ve tüm ikazları hiçe sayan provokatörler, sosyal medyada birçok yalanı da dolaşıma sokuyor. O yalanlardan biri Şeyma Altundal isimli kişinin yazdığı mektuptu. Avukatı aracılığı ile mektup yayınlayan Altundal, polisin kendisine ters kelepçe taktığını, başörtüsünü kapatmasına bile izin vermediğini belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü Altundal'ın yalanını görüntüler ile çürüttü.

EGM'DEN GÖRÜNTÜLÜ YANIT

EGM'nin Twitter hesabından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Altundal'ın iddialarının yalan olduğu bildirildi, görüntüler saniye saniye yayınlandı.

Paylaşıma, "Gözaltına alınan öğrencilerden Şeyma Altundal gözaltı yapılırken yerlerde sürüklendiğini, başörtüsünün açıldığını, başörtüsünü yeniden takmasına izin verilmediğini... Suçun her türlüsüyle mücadele eden Türk Polisi, yalanın her türlüsüyle de mücadele ediyor. Mücadeleye devam..." notu düşüldü.

 

"AŞAĞIYA BAK" YALANI DA GÖRÜNTÜLER İLE ÇÜRÜTÜLMÜŞTÜ

Boğaziçi Üniversitesi provokasyonu sırasında polislerin öğrenci olduğu iddia edilen kişilere, 'Aşağıya bak' diyerek müdahale ettiği yalanı sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu.

EGM, bu yalanı da görüntüler ile çürütmüştü. Polisin, 'Aşağıya bak' değil, 'İn aşağı, in aşağı, aşağıdan' dediği net şekilde duyulmuştu. 

BAŞKAN ERDOĞAN, PROVOKATÖRLERE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti il kongrelerine katıldı. Canlı bağlantı ile konuşma gerçekleştiren Erdoğan Boğaziçi olaylarına çok sert tepki gösterdi.

Erdoğan; "Terör örgütlerinin üyesi olan bu gençleri biz ülkemizin gerçek manada milli ve manevi değerlere sahip gençleri olarak kabul etmiyoruz. Siz öğrenci misiniz, siz talebe misiniz yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan orayı işgale kalkışan terörist misiniz?" dedi.

Erdoğan, ikinci bir Gezi kalkışmasının artık yaşanmayacağını da ifade etti.