Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği" vasıtasıyla emlak ve motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) yeni rakamlar yayınlandı. Buna göre 2021 yılında emlak versini yüzde 4.55 oranıyla uygulanacak. En düşük MTV ücreti 109 TL, en yüksek MTV ücreti ise 50 bin 107 TL olacak. Cep telefonlarındaki aboneliklerden alınan maktu vergi 86 TL olacak.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ PTT VE VERGİ MÜKELLEF NUMARASIYLA YAPILABİLİR

Emlak vergisi sorgulama ve ödeme işlemi yapmak isteyen vatandaşların, bağlı oldukları belediyeye başvuruda bulunarak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebileceği belirtildi. Ek olarak, emlak vergisi ödeme işlemleri, belediyeler dışında PTT ile havale yolu veya emlak vergisi mükellef numarası ile de yapılabiliyor.

Emlak vergi borcu sorgulama

Emlak vergisi sorgulama ve ödeme işlemleri için ek olarak, "htps://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web" uzantılı internet sitesinden sorgulama yaparak emlak vergi borcu kısa zaman içinde öğrenebilir. Ayrıca, vatandaşların bağlı oldukları belediyeye ait internet sitelerinden de emlak vergisi borcu ödeme işlemleri yapılabilir.

Mobil bankacılık ile emlak vergi borcu öğrenme

Emlak vergisi ödeme işlemleri için pek çok banka kullanılmaktadır. Bu doğrultuda, bu tür işlemleri kapsama alanına alan bankaların cep şubeleri de kullanılabilir.