MasterChef Türkiye 2020'de Serhat, Barbaros ve Özgül ile birlikte final turuna atlayan Masterchef Emir, burada girdiği yarışta Özgül'ü saf dışı bırakmayı başardı, ancak geçtiğimiz gün Serhat ile bir yarışa giren Emir bu kez yarışmada kalmayı başaramadı. Emir Elidemir, Masterchef Türkiye'den elenen isim oldu. Emir'in elenmesiyle birlikte Serhat ve Barbaros, finalde kıyasıya yarışacak isimler oldu.

İlk üç arasına adını yazdıran Emir Elidemir, Masterchef Türkiye 2020 sezonu şampiyonu olmak için bütün kozlarını ortaya koysa da şampiyonluk hayallerine de, yarışmaya da veda etti. Vatandaşlar, yarışmadan elenmesinin ardından "Emir Elidemir kimdir? Masterchef Emir kimdir, Emir Elidemir hayatı" gibi kavramları araştırmaya başladı.

EMİR ELİDEMİR KİMDİR? MASTERCHEF EMİR'İN HAYATI

Emir Elidemir, 1994 yılında doğmuştur. Lise hayatını Bornova Anadolu Lisesi'nde tamamlayan Emir Elidemir, Gastronomi bölümü okumak üzere Özyeğin Üniversitesi'ne girmiştir. Lisans eğitimi aldığı süre zarfında Hollanda, Fransa ve Amerika gibi ülkelerde staj yapma fırsatı bulmuştur.

Emir Elidemir, 2018 yılında üniversiteden mezun olmuştur.

GÖREV YAPTIĞI RESTORANLAR

1 sene boyunca New York'ta bulunan Benno Restarant'ta "Chef de Partie" pozisyonunda çalıştıktan sonra ülkesine geri dönmüştür. İstanbul'da 2,5 ay boyunca Nicole Restaurant'ta görev yapan Emir Elidemir, 1 aylık süre boyunca Cunda Otel'de mutfak şefi olarak görev aldı.

MASTERCHEF KARİYERİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında Masterchef Türkiye yarışmasına katılmak üzere işini bırakan Emir Elidemir, Masterchef Türkiye 2020 sezonundaki ana kadroda yer alan 16 yarışmacıdan biri haline gelmiş, finale kadar çıkmayı başarmıştır.

Masterchef Emir, yarışmanın 29 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan bölümünde elenmiştir.