Emekli maaşlarına yapılan yüzde 42.35'lik artışla birlikte bankalar promosyon yarışına girdi. Bankalar emekli müşterilerine 5 bin liraya varan nakit ve diğer ödemelerle birlikte 6.500 liraya varan promosyon fırsatı sunuyor.

Promosyon ödemelerinde yapılan artışlar emeklilere daha önce aldıkları banka promosyonunu da güncelleme fırsatı getirdi. Mevcut müşterisini kaybetmek istemeyen bankalar talep edilmesi halinde promosyon rakamını güncelliyor.

GÜNCELLEME YAPILMALI

Akşam'da yer alan habere göre; Bunun için emeklilerin çalıştıkları bankaya 'güncelleme' talebiyle fiziki başvuru yapmaları yeterli. Bu durumda banka, daha önce yaptığı promosyon ödemesini yeni ödemeden düşerek yeni bir rakam belirliyor.

Örneğin geçen yıl 3 yıllık sözleşmeyle 1500 lira promosyon alan emekli, güncelleme istediği takdirde alacağı 5 bin liralık promosyon ücretinden bu rakam düşülüyor.

Geri kalan 4 bin lira ise emeklinin hesabına yatırılıyor. Ancak üç yıllık sözleşmesi bitmesine az bir zaman kalanların güncelleme yapması avantajlı değil.

Bankalar halen maaşı bin 500 TL'ye kadar olanlara 3.500 TL, 1.500-2.500 TL arası alanlara 4.250 TL ve 2.500 500 TL ve üzerine ise 5 bin TL nakit promosyon bedeli ödüyor.