Yeni yıla giriş yapmaya günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir araya gelen insanların oluşturduğu kalabalık grupların parti yapmasının yasaklandığını, toplum sağlığını korumak için yılbaşı günü, 31 Aralık 2020 tarihinde saat 21.00'den başlayarak 4 Ocak 2021 Pazartesi, sabah saat 05.00'e kadar devam edecek olan sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, bu süre zarfında emeklilerin mağdur olmaması için Emekli Sandığı kapsamına giren vatandaşların maaşlarının daha erken ödeneceğini duyurdu.

EMEKLİ MAAŞLARI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN ÖNCE ÖDENECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Emekli Sandığı çerçevesinde aylık ödeme alan emekli, dul ve yetim vatandaşların aylıkları, her ayın başında, 1 ile 5. günler arasında ödeniyor. Bakan Selçuk, bu faktörü hatırlatarak, ödemelerini Ocak ayının 1'i ve 3'ü arasıdna alacak olan emekli sandığı kapsamındaki vatandaşların ödemelerinin, sokak kısıtlamasından önce yapılacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, "Böylelikle banka şubelerinde, sokak kısıtlamasının ardından yaşanabilecek olan yoğunluğun da önüne geçilmiş olacak." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ AYLIĞI ÖDEMELERİ TARİHLERİ

Bu çerçevede, aylık ödemelerini her ayın 1. günü alan vatandaşlara bugün (29 Aralık 2020) ödeme yapılacak. Ödemelerini 2  ve 3. günlerde alan vatandaşlar ise 30 Aralık 2020 tarihinde alacaklar. Ödemelerini 4 ve 5. günlerde alan vatandaşlar ise kendi ödeme günlerinde, yani yeni yılın 4. ve 5. günlerinde alacaklar.