Enflasyon oranının önemli bir yer edindiği emekli zamları şimdiye dek 5 aylık enflasyon verisi açıklandı. Merkez Bankasının Aralık ayı anketindeki % 14.18'lik cari yıl sonu TÜFE beklentisi verilerine göre, SSK ile Bağ-Kur emeklilerin zam oranı %7.96 olarak belirlencek. Diğer yandan emekli maaşlarına şuana dek 5 aylk enflasyon verisi açıklandı. Peki buna göre emekli maaşları ocak ayında nekadar olacak? Bu bağlamda ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak olan zammın en düşük ve en yüksek emekli maaşı zammı...

Emekli Maaş Zammı

Merkez Bankasının Aralık ayı anketindeki % 14.18'lik cari yıl sonu TÜFE beklentisi verilerine göre, SSK ile Bağ-Kur emeklilerin zam oranı %7.96 olarak belirlencek. Diğer yandan emekli maaşlarına şuana dek 5 aylk enflasyon verisi açıklandı. İşte detyalar;

Emekli Ocak ayı netleşiyor

Merkez Bankası beklenti anketinde enflasyon tahminlerine göre en füşük emekli maaşının esnafta 2 bin 36, memurlarda ise 3 bin 10 lirayı bulabilecek.

2021 Ocak ayı Emeklilerin zam oranı için geri sayım başladı. Öte yandan Milyonlarca emekliyi meraklandırırken 4 Ocak'ta zam oranları öğrenecekler.

SSK ile Bağ-Kur emeklilerine 2021'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen olan enflasyon oranlarına göre zam yapılacak.

Memur ile memur emeklilerine % 3 zam ve 2020'nin ikinci yarıdaki enflasyonu % 4'ü aşacak kısmı kadar fark yansılacağı belirtildi.

Merkez Bankasının ARALIK BEKLENTİ anketinin % 14.18'lik cari yıl sonu TÜFE beklentisi verilerine göre, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 7.96 olacak.