Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, finansal istikrar, makro ekonomik istikrar ve fiyat istikrarına oldukça önem verdiklerini açıkladı. Bakan Elvan, yol haritalarının genel çerçevesini bu etkenlerin oluşturduğunu açıkladı.

GEREKEN DÜZENLEMELER ORTAK AKILLA YAPILACAK

Bakan Elvan, kendilerini de makul veya haklı gördüğü hangi konu varsa reform niteliğinde gördükleri her konuda gereken adımları atacaklarına dair güvence verdi. İlerleyen günlerde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, STK'ler ve dahi iş dünyası ile bir araya geleceklerini açıklayan Elvan, gerekli düzenlemelerin ortak bir akılla yapılacağını duyurdu.

KURUM BAŞKANLARINA NET MESAJ: KANUN NEYİ EMREDİYORSA O

Bakan Elvan sonuna kadar istişareye açık olacaklarına vurgu yaparak vatandaşları adeta güven verdi. Hiçbir vatandaşın kafasının karışmayacağına, kafalarında asla kaygı olmayacağına da dikkat çeken Elvan, 24 saat boyunca kapılarını açık tutacaklarını ve şeffaf bir şekilde çalışacaklarını söyledi. Denetleyici ve düzenleyici kurumların bağımsızlığı hakkında konuşan Elvan, kurumların başkanlarına kanun neyi emrediyorsa onu yapmaları gerektiğini söylediğini ifade etti.