Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nda (TCMB) yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın liderliğinde gerçekleşen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından ilk defa konuştu.

"EKONOMİK POLİTİKALAR TOPLUMSAL REFAHI ARTTIRMAK İÇİNDİR"

Bakan Elvan, ekonomi alanındaki politikaların temel amacının toplumsal refahı arttırmak olduğuna dikkat çekerek, toplumsal refah artışının; adil gelir dağılımı, sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışını içermesi gerektiğini dikkat çekti.

Bütün bunların olabilmesi için makroekonomik istikrar sağlanması gerektiğinin altını çizen Bakan Elvan, Merkez Bankası'nın temel amacının ise fiyat istikrarını sağlamak ve bu istikrarı devam ettirmek olduğunu söyledi.

"İLERLEYEN DÖNEMLERDE DAHA SADE BİR PARA POLİTİKASI OLACAK"

Bu hedefe doğru giderken belirlenecek olan politikaların yalnızca Merkez Bankası tarafından kararlaştırabileceğini hatırlatan Bakan Elvan, bu durumu hem uluslararası deneyimlerin hem de ülkemizdeki deneyimlerin gösterdiğini ifade etti.

Bakan Elvan, 19 Kasım 2020 tarihinde Merkez Bankası'nın, kuvvetli bir parasal sıkılaştırma yaptığını ve bunu yaparken şeffaflıkla ve öngörülebilirlik ile çalıştığını söyleyerek önümüzdeki dönemlerde daha sade bir para politikası benimseyeceğini ifade etti.

İşte Lütfi Elvan'ın basın açıklaması: