Elon Musk'ın Twitter'ın başına geçtiğinden beri, platformda tek bir tweet ile paylaşılabilecek içerik miktarının sınırları genişliyor. Şirket son olarak, abonelerin bir tweet'te 25.000 karaktere kadar içerik paylaşabilmesine olanak sağlayan bir hamle yaptı.

Bu değişikliği, Twitter bugün Twitter Blue sayfasında duyurarak ve sınırı belirleyerek gerçekleştirdi. Twitter mühendisi Prachi Poddar da geçen hafta attığı uzun bir tweet ile bu değişikliği duyurdu.

Bu yılın Şubat ayında Twitter, tweet karakter sınırını 4.000'e çıkardı. Nisan ayında ise bu sınır 10.000 karaktere yükseltilmişti. Aynı dönemde, Twitter kalın ve italik yazı gibi metin biçimlendirme özelliklerini de kullanıma sundu. Bu, Nisan ayında belirlenen 10.000 karakterlik sınırın üzerine 15.000 karakter eklenmesi anlamına geliyor

Önceki yönetim döneminde, şirket son on yılda yalnızca bir kez karakter sınırını 140'tan 280'e çıkarmıştı. Bu adım, kullanıcılar arasında tepkilere neden olmuştu. Elon Musk ise sadece birkaç ayda 280'den 25000'e çıkararak karakter sınırını neredeyse 90 katı artırdı.

Sosyal medya devi, tweet karakter sınırını artırmanın yanı sıra Twitter Blue abonelerinin daha uzun videolar yüklemesine de izin verdi. Geçen Aralık ayında, abonelerin 1080p çözünürlükte 60 dakikalık videolar yüklemelerine izin verilmişti. Geçen ay ise bu süre iki saate çıkarıldı. Ancak, bu durum, lisanssız müzik kullanımını engelleyemediği için platforma dava açan müzik yayıncıları arasında tartışma yarattı.

Yeni karakter sınırının genişlemesi, kullanıcıların uzun makaleler ya da kısa hikayeler paylaşabilecekleri anlamına geliyor. Musk, bunu yaparken kelimelerin tükenmemesini sağlıyor. Twitter'ın rakip platformları olan Mastodon (500 karakter) ve Bluesky (300 karakter) gönderi başına çok daha düşük limitlere sahip. Bu durum, bu tür uzun gönderilerin platformda okunmasının sıkıcı olabileceğini gösteriyor. Twitter belki de bundan sonra kullanıcılar için okuma deneyimini iyileştirmeyi düşünebilir.

Twitter Blue aboneleri artık daha uzun tweetler atabilecek. Elon Musk, Twitter'ın en temel ve kutsal özelliklerinden biri olan bir tweet'in maksimum karakter uzunluğunu değiştirdikten sadece birkaç ay sonra yine bir hamle yapmış oldu.

25000 karakterli tweetler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kullanışlı olacak mı?

Kaynak: TechCrunch