Dünyanın en zengin insanı unvanını Fransız rakibi Bernard Arnault'a kaptıran Elon Musk, yatırımcılara yönelik sıkı uyarılarda bulundu. Milyarder, borsadaki yatırımcıları "kitlesel panik" riski nedeniyle kendisinin de daha önce yaptığı bir şey olan -sahip olunan menkul kıymetlerin değerine karşı borçlanmaya- karşı uyardı.

Musk, Cuma günü yayınlanan All-In podcast'inde , "İnsanlara dalgalı bir borsada marj borcuna sahip olmamalarını gerçekten tavsiye ederim ve bilirsiniz, nakit açısından bakıldığında tozu kuru tutun. Düşen bir piyasada bazı oldukça aşırı şeyler yaşayabilirsiniz." diye konuştu.

Tesla Inc. CEO'su, bu yılın başlarında Twitter Inc.'i 44 milyar dolara satın aldığında milyarlarca kendi parasını koydu ve şirkete 13 milyar dolarlık borç yükledi.

Bloomberg News, Musk'ın bankacılarının, Twitter'da biriktirdiği yüksek faizli borcun bir kısmını, kişisel olarak yeniden ödemekten sorumlu olacağı Tesla hissesi tarafından desteklenen yeni marj kredileriyle değiştirmeyi düşündüklerini bildirdi.

Ayrıca, Musk yaklaşık 40 milyar dolarlık Tesla hissesini elden çıkardı. Bu hareket, hisse senedini iki yılın en düşük seviyesine indirmeye katkıda bulundu. Musk, son satışların ardından bu hafta yine hisse satışını durduracağını söyleyerek duraklamanın iki yıl kadar sürebileceğini de sözlerine ekledi.

Musk tarafından bu ay yapılan en azından ikinci uyarı, milyarderin daha önce Tesla hisselerini taahhüt ettiği düşünüldüğünde ironik oldu. Nisan 2022'deki bir SEC dosyasına göre, Aralık 2020 itibarıyla Musk'ın teminat olarak rehin verilen 92 milyon Tesla hissesi vardı.

Podcast sırasında Musk, ekonominin durgunluk için geciktiğine ve yavaşlamanın 2009'da görülen ölçeğe benzer olabileceğine olan inancını da yineledi.

Musk, "En iyi tahminim, bir ila bir buçuk yıl boyunca fırtınalı dönemlerimiz olduğu ve ardından 2024'ün ikinci çeyreğinde kabaca şafak söktüğü, en iyi tahminim bu" yorumunda bulundu.