Tesla’nın sürücüsüz otomobillerle ilgili bir yandan krizler atlatırken bir yandan yeni hamlelerine devam eden Tesla’nın “sürücüsüz taksi-robotaksiler” projesinde detaylar ortaya çıkıyor.

YILLIK HİSSEDARLAR TOPLANTISINDA SÖYLEDİ

Fox Business'a göre Musk, şirketin yıllık hissedarlar toplantısında, Tesla'nın Tam Kendi Kendine Sürüş (Full Self Driving- FSD) teknolojisi tam olarak faaliyete geçtiğinde Tesla sahiplerinin bu teknolojiyi kendileri kullanma veya ihtiyaç duyulmadığında para kazanmak için arabalarını robotaksi filosuna ekleme seçeneğine sahip olacağını söyledi.

Teknoloji milyarderi, "Bence Airbnb ve Uber gibi bir kombinasyon haline gelecek" diye konuştu.

MUSK: ARABALARIN SÜRÜCÜYE İHTİYACI YOK

“Bakın kaç araba park etmiş. Her yerde araba dolu park yerleri var. Arabaların bir sürücüye ihtiyacı olduğu için çoğu zaman hiçbir şey yapmıyorlar” diyen Musk, Sisteme eklenen tipik bir aracın kullanımının haftada 12 saatten haftada 60 saate yükseleceğini ve gelir elde edeceğini tahmin etti.

Musk, "İlginç olan şu ki, arabanın maliyeti hala aynı" dedi.

ELON MUSK'IN HAYALİ

Düzenleyici engeller, konuşlandırılabileceği yeri sınırlayacak olsa da, teknoloji milyarderi, onu sağlayacak FSD sisteminin bir gün hayata geçeceğini düşünüyor. “Robotaksi” terimi, bir aracın sürücüsüz taksi olarak çalışabileceğini ifade ediyor.