İzmir'deki deprem bölgesindeki enkazların altından yeni bir umut doğdu. Arama kurtarma ekipleri tam 55 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin'i ve 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif Perinçek'i canlı bir şekilde enkazın altından çıkarmayı başardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depremindeki bilançoyu ve depremin simgesi haline gelen İdil ve Elif'in sağlık durumunu açıkladı.

İdil Şirin'in sağlık durumu

14 yaşındaki İdil Şirin 55 saat sonra enkazın altından çıkarıldı. Şu an bilincinin açık olduğu hayati fonksiyonlarının yerinde olduğu ifade edildi. Bakan Koca, İdil Şirin'in böbrek fonksiyonlarında da bir aksama olmadığını, yalnızca enkaz altındayken çok uzun süre hareketsiz kalmasından ve sıkışmasından ötürü yoğun bakımda tedavi gördüğünü açıkladı. İdil Şirin'in omurgasında kırık olmadığı belirtildi.

3 yaşındaki Elif Perinçek'in sağlık durumu

65 saatin sonunda kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in de bilincinin açık olduğu belirtildi. Bakan Koca, Elif Perinçek'te kırık veya ciddi bir kas ezilmesi olmadığını söyledi. Küçük Elif Perinçek, enkazın altında çok uzun süre hareketsiz kaldığındana ötürü yoğun bakımda tedavi görüyor. Elif Perinçek'in enkazdan kurtarılan iki ablasının da sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

İzmir depreminde hayatını kaybeden kişi sayısı 85

Depremin üçüncü gününde İzmir'den acı haberler geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar 85 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. 220 vatandaşın da hastanelerde hala tedavi gördüğünü aktaran Koca, 10 kişinin yoğun bakımda olduğunu vurguladı. Hastanede tedavisi tamamlanan 774 kişi taburcu oldu.