Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) , tüm elektrik dağıtım şirketlerini kapsayacak olan yeni kuralları barındıran bir yönetmelikle 4 usul ve esasın oluşturduğu yeni kalite mevzuatı paketini kurul kararıyla kabul etti. Öte yandan Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği de kamuoyunun görüşüne açıldı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kararla birlikte kamuoyu görüşüne açılan Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'ni kurul olarak bir karara bağlayacaklarını belirtti. Yılmaz, burada çok önemli yenilikler getirdiklerine işaret ederek 65 yaş üstündeki abonelere şehit aileleri ve muharip gazilerin ve engelli tüketicilerin, borçları sebebiyle elektriklerinin 3 ay boyunca kesilmeyeceğini bildirdi.

EVDEN İNTERNETLE VEYA TELEFONLA ABONELİK BAŞVURUSU

Tedarik şirketlerinin de söz konusu borcu toplamda 4 aya kadar taksitlendirileceklerini ifade eden Yılmaz, bundan böyle vatandaşların evlerinden internet ile veya telefon üstünden abonelik başvurusunda bulunabileceğini bildirdi. Yılmaz, vatandaşların mağdur olmaması adına; resmi ve dini bayramlarda, bayram arefelerinde ve Cuma günlerinde elektrik kesme işleminin yapılmayacağını dile getirdi.

Elektrik kesintileri asgari düzeye kadar düşecek

Geçtiğimiz hafta kabul edilen kalite yönetmeliği ile ilgili olarak elektrik sektöründe yeni bir dönüşüm yaşanacağını ifade eden Yılmaz, elektrik kesintilerinin asgari düzeye kadar düşeceğini duyurdu.

KESİNTİ SÜRELERİNDE İYİLEŞTİRME YAPMAYAN ŞİRKETLERE CEZA

Kabul edilen yönetmeliğe göre, kesinti sürelerinde ve sayılarında iyileştirmeye gitmeyen elektrik dağıtım şirketleri ceza alacak. Ilk olarak bir inşaatın bitmesinin ardından elektrik altyapısının hazır bir konuma gelmesi adına gereken plan ve projeler hızlı bir şekilde hazırlanacak, yatırım faaliyetleri de elektrik dağıtım şirketleri tarafından gecikmeden ve zamanında yapılacak.