Fortune’dan Dylan Sloan’ın haberine göre, elektrikli araç talebi azaldıkça Elon Musk, Tesla'nın amiral gemisi araçlarının fiyatlarını düşürerek ve talebi artırmak için kârlılıktan ödün vererek alanında lider pozisyonda kalmayı sürdürüyor. Ancak rakip Stellantis CEO’su Tavares, diğer otomobil üreticilerinin de aynı yolu izlemesi durumunda olası bir ‘kan gölü' konusunda uyardı.
 
Chrysler'in ana şirketi Stellantis'in CEO'su Carlos Tavares, rakip Ford'un üretimi azaltacağını ve F-150 Lightning elektrikli kamyon üreticisi çalışanları işten çıkaracağını açıklamasının ardından elektrikli araç üreticileri arasında ‘dibe doğru yarış'a karşı uyarıda bulunuyor. Cuma günü Amsterdam'daki bir etkinlikte Stellantis'in yeni geniş platformlu pil sistemini tanıtan Tavares, “Maliyetlerinizin gerçekliğini göz ardı ederek fiyatları düşürürseniz, kan gölüne dönersiniz. Dibe doğru giden bir yarıştan kaçınmaya çalışıyorum” diyor.
  
Elon Musk'un elektrikli araç devi, yeni rakiplerle dolu ve yavaşlayan bir pazarda önde kalmak amacıyla geçen yıl fiyatları düşürmeye başladı. Bu kesintiler, geçen yılın üçüncü çeyrek kazanç raporuna göre Tesla'nın kar marjının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40'ın üzerinde azaldığını gösterdi. Musk daha sonraki bir kazanç açıklamasında, faiz oranlarının yüksek kalması nedeniyle Tesla'nın aylık ödemeleri tüketiciler için cazip olacak seviyede düşük tutmak amacıyla fiyatları düşürmeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Yakın zamanda Çin'de de aynısını yaptıktan sonra Musk, bu hafta bazı Avrupalı alıcılar için Model Y SUV'nin fiyatını 5.000 doların üzerinde düşürerek yeni bir hamlede daha bulundu. Stellantis bu ayın başlarında fabrikaları kapatarak ve yaklaşık 1.350 çalışanı işten çıkararak işletme maliyetlerini azaltacağını duyurdu. Ancak şirket, şu ana kadar elektrikli Dodge ve Jeep araçlarının etiket fiyatından taviz vermedi. Tavares, “Bunu yaptığınızda gelecekte işler çok zorlaşır” şeklinde konuştu.