Vadeli Elektrik Piyasası (VEP), bugün devreye alındı. Konuya dair konuşan Bakan Dönmez, "Geçtiğimiz mayıs ayında piyasa katılımcılarının başvuruları alındı. Ve bugün 3 senelik bir süreci nihayetlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Elektrik ticaretinde ileri tarihli işlemlerin yapılmasına olanak sağlayacak Vadeli Elektrik Piyasası açılış töreni yapıldı.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) Vadeli Elektrik Piyasası açılış töreni, Sarıyer'de EPİAŞ Genel Müdürlüğü'nde düzenlendi. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 'in yanı sıra EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ve çok sayıda iş dünyasından isim katıldı. Konuşmalar sonrası dijital düğmeye basılarak açılış yapıldı.

"MEGAVATSAAT BAŞI 405 LİRADAN 1 LOT OLARAK GERÇEKLEŞTİ"

Başvuruların geçen mayıs ayında alındığını ifade eden Dönmez, “Vadeli Elektrik Piyasası ile alakalı ilk adım 2018 senesinde atıldı. VEP'in sanal programı 15 Aralık 2020'de başlamıştı. Fakat teminat, temerrüt ve uzlaştırma modüllerinin salgından kaynaklanan olağanüstü şartlar nedeniyle bir kez daha gözden geçirilmesine gereksinim duyuldu. Geçtiğimiz mayıs ayında piyasa katılımcılarının başvuruları alındı. Ve bugün 3 senelik bir süreci nihayetlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.